DORDRECHT – Er zijn veel ontwikkelingen in en rond de nieuwe woonwijk Amstelwijck. Daarom wordt op zaterdag 8 oktober weer een Amstelwijckdag georganiseerd. Binnenkort komen ook de eerste bewoners wonen in Amstelwijck, in deelgebied Amstelwijck Park. Verdeeld over verschillende plangebieden worden uiteindelijk rond de 800 woningen gebouwd. (Impressie: Plegt Vos & Roosdom Tijhuis/Dordts Buiten)

Toekomstige bewoners, maar ook omwonenden en geïnteresseerden in Amstelwijck zijn welkom, van 11.00 tot 15.00 uur bij Hoeve Smitzigt, Smitsweg 1. Op de dag wordt onder meer getoond hoe de openbare ruimte van Amstelwijck eruit komt te zien. Er wordt ook meer verteld over technische opbouw van de geluidsschermen langs de A16 en N3 en hoe er rekening wordt gehouden met de dieren en planten bij en rondom de schermen. Verder is te zien hoe het staat met de woningbouwontwikkelingen van de projectontwikkelaars ABB (Amstelwijck Park) en Plegt Vos & Roosdom Tijhuis (Dordts Buiten).

Wielwijk

In Amstelwijck komen geen basisvoorzieningen. Daarvoor gaan de bewoners naar Wielwijk. Tijdens de Amstelwijckdag is er informatie over de bestaande voorzieningen in Wielwijk. Bijvoorbeeld over gezondheid, het park, de scholen/bso’s en het winkelcentrum in Wielwijk. Er is informatie over de klimaatadaptieve inrichting van Amstelwijck en er worden tips gegeven over klimaatadaptief tuinieren. De lokale houtzagerij Dordts Hout laat zien wat ze doen met de lokaal gekapte bomen uit Amstelwijck Midden/Dordts Buiten.

Meer info over de bouwplannen én over de Amstelwijckdag op www.woneninamstelwijck.nl.