Actueel

reageer als eerstza 8 aug 2020

Alternatief voor Dordtse intocht

DORDRECHT – Twee weken geleden moest het bestuur van de Stichting Intocht Sint-Nicolaas Dordrecht (SIS) het besluit nemen om de intocht dit jaar te schrappen in verband met het coronavirus. De maatregelen vanuit de noodverordening maken het helaas onmogelijk om een groot evenement als de intocht door te laten gaan. 

De SIS heeft na het verwerken van deze beslissing keihard gewerkt aan een alternatief wat wel binnen de normen valt. In slechts twee weken tijd is het bestuur met een enorme dosis enthousiasme er in geslaagd een geweldig evenement op te zetten. Op zaterdag 14 november zal Sints allergrootste pakjesboot XXL afgemeerd liggen aan de Bomkade. Sinterklaas heeft laten weten dat door de coronamaatregelen heel veel kinderen thuis hebben moeten blijven. Alle tijd dus om te werken aan verlanglijstjes. De Spaanse residentie van de Sint is overspoeld met post en mailtjes. Natuurlijk is het onmogelijk om aan alle wensen te voldoen maar uit voorzorg heeft de Sint alvast toegezegd dat de allergrootste pakjesboot XXL dit jaar naar Dordrecht komt!

Pakjesboot XXL zal niet te zien zijn zoals gewend. Dus geen kinderen aan de kade, geen Jong Jubal met vrolijke klanken, en geen burgemeester die de Sint verwelkomt nadat hij de Kuipershaven is ingevaren. De boot zal in de nachtelijke uren arriveren waarna de Sint en zijn Pieten eerst even lekker willen uitslapen. Na een stevig ontbijt worden de gordijntjes voor de patrijspoorten weggeschoven en kan de Sint even genieten van het prachtige uitzicht op de Dordtse dom. De SIS is supertrots om namens de Goedheiligman te mogen bevestigen dat de Dordtse kinderen een kijkje mogen nemen aan boord van het grootste varende speelgoedpaleis uit Spanje. Hoe gaaf is dat! Aan boord volgen de kinderen geheel conform de RIVM richtlijnen een route langs het enorme pakjesruim, de was en strijkzaal, de kombuis, de slaapvertrekken, de machinekamer, de pietendisco, en als klap op de vuurpijl Kapitein piet in zijn stuurhut. Natuurlijk is dan ook de Sint klaar om met alle kids op de foto te gaan in zijn prachtige werkkamer aan boord van dit gigantische schip. Voor het eerst in de Dordtse geschiedenis kunnen de kinderen de stoomboot, en dan ook nog eens de allergrootste, in vol bedrijf zien.

Het bezoeken van de Pakjesboot XXL is alleen mogelijk als je in het bezit bent van een boardingspas. De wachtrij aan de kade zal RIVM proof ingericht worden met mogelijkheden om de handen te ontsmetten. De boardingpas zal voorzien zijn van een QRcode die gescand wordt bij het betreden van de wachtrij. Op die manier worden bezoekers geregistreerd. Via tijdslots zullen de uitnodigingen verstrekt worden. Dit evenement is mogelijk geworden door de samenwerking met de gemeente Dordrecht maar vooral ook de POBD (winkeliers binnenstad). Met de POBD worden op korte termijn afspraken gemaakt hoe de boardingpassen worden uitgegeven. Dat zal hoogstwaarschijnlijk via een leuke najaar actie plaatsvinden. Hierover later meer. Hou vooral de Facebookpagina en de website van de Stichting Intocht in de gaten. www.intochtdordrecht.nl

 

Geef een reactie