Actueel

reageer als eerstvr 3 jul 2020

Ames geeft prijzengeld door aan Vriendenfonds ASz

DORDRECHT – Ames Autobedrijf is door Skoda wederom gehuldigd als topdealer. Vorig jaar werd het Dordtse bedrijf zelfs landelijke ‘Dealer van het Jaar’, dit jaar tweede. Het prijzengeld van 2.500 euro dat Ames hiervoor van Skoda kreeg, is geschonken aan het Albert Schweitzer ziekenhuis. Ames wil hiermee op zijn beurt de topinspanningen belonen die het ziekenhuis in coronatijd heeft geleverd.

“We hebben allebei een lange historie in de regio, we hebben allebei klant- en patiëntvriendelijkheid hoog in het vaandel en we hebben allebei door corona een roerige periode achter de rug”, zei Reinier de Koning, manager bij Ames, bij de overhandiging van het geld aan het ziekenhuis. “Door ons succes met jullie te delen, willen wij onze dankbaarheid tonen voor de zorg die jullie aan de inwoners van de Drechtsteden leveren.”

Het prijzengeld werd met genoegen in ontvangst genomen door het Vriendenfonds van het Albert Schweitzer ziekenhuis, een onafhankelijke stichting die fondsen werft om in het ziekenhuis patiëntenwelzijn en wetenschappelijk onderzoek te bekostigen. “Het gaat dan om zaken waar in het normale ziekenhuisbudget geen ruimte voor is, maar die heel belangrijk zijn om, net als Ames, aan de top te kunnen meedraaien”, aldus voorzitter Marc ter Haar van het fonds. “Wij ontvangen donaties en sponsorgelden van particulieren, bedrijven, serviceclubs en evenementen. Dit verdelen we zo eerlijk mogelijk over de wensen die ziekenhuisafdelingen of artsen bij ons neerleggen om de zorg nog beter te kunnen maken en de ontvangst gastvrijer.”

Ames is nog maar zeven jaar Skoda-dealer en is in die tijd al naar de hoogste regionen doorgestoten. Dit komt door een combinatie van klanttevredenheid en zakelijk succes, verduidelijkt Erik Drijver, die bij Ames leiding geeft aan het Skoda-dealerschap. “Bij ons werkt een team gepassioneerde mensen die niets anders willen dan dat iedere klant tevreden de deur uit gaat, of het nu gaat om verkoop, lease, onderhoud, of schadeherstel.” Dit wordt gezien door de importeur, die de prestaties van de veertig dealers precies bijhoudt en elk jaar de toppers in de schijnwerpers zet. Tjeerd Tuitel, directeur van Skoda Nederland: “De hele organisatie bij Ames is doordrongen van het belang van gastheerschap en doet veel aan opleiding. Bovendien streeft Ames Autobedrijf duurzame mobiliteit na.”

Waar de donatie van 2.500 euro precies aan besteed wordt, is nog niet bekend. Projecten die het Vriendenfonds steunt, variëren van voet- en handmassages voor mensen met kanker, tot een dagje Efteling voor kinderen met diabetes en van de aanschaf van patiëntvriendelijk meubilair, tot onderzoek naar sneller herstel of de werking van nieuwe medicijnen. “We vertrouwen erop dat het iets moois en nuttigs zal zijn”, aldus De Koning. “We hopen in elk geval dat alle medewerkers voelen dat hun werk door bedrijven zoals het onze gezien en gewaardeerd wordt.”

Op de foto v.l.n.r.: Max Remerie (bestuurslid Vriendenfonds), Erik Drijver (manager Skoda Ames Autobedrijf), Peter van der Meer (voorzitter Raad van Bestuur ASz), Marc ter Haar (voorzitter Vriendenfonds), Tjeerd Tuitel (directeur Skoda Nederland) en Reinier de Koning (manager Ames Autobedrijf).

Geef een reactie