Actueel

reageer als eerstdo 15 aug 2019

Appartementen in voormalig UWV-pand

DORDRECHT – In het voormalige kantoorpand van het UWV aan de Van Godewijckstraat is de Utrechtse ontwikkelaar Nera Vastgoed begonnen met de realisatie van 31 appartementen, met parkeerplaatsen op eigen terrein. In de loop van volgend jaar worden ze opgeleverd. “We hebben nog niet besloten of het huur, koop of een mix daarvan wordt”, zegt directeur Peter van Zwet. (Foto: Thymen Stolk)

Nera bezit ook de andere panden die in verbinding staan met het deel dat nu op de schop gaat. Ook die panden staan grotendeels leeg. Sportschool Basic-Fit is er nog wel gevestigd. En dat blijft voorlopig ook wel even zo, zegt Van Zwet. “Ook dat deel gaan we herontwikkelen, maar hierover zijn we nog in gesprek met de gemeente. Dat wordt een wat langer traject.”

Nera Vastgoed transformeerde in 2018 ook al het kantoorpand aan de Spuiboulevard 100 tot (huur)appartementencomplex, met commerciële ruimtes op de begane grond. Daarbij werden gevelplaten vervangen en balkons bevestigd. Aan de Van de Godewijckstraat wordt de metamorfose, zoals op de foto is te zien, nog wat ingrijpender. De hele gevel is inmiddels verwijderd.

Ook het deel waar nu een sportschool in zit, gaat op termijn herontwikkeld worden. (Foto: Nera Vastgoed)

 

 

 

Geef een reactie