DORDRECHT – Film in de Achtertuin. Dit weekend start het jaarlijkse zomerevenement in de binnenstad. Op vanavond, vrijdag 5 en morgen, zaterdag 6 augustus kun je voor 8 euro film kijken in de Kloostertuin.

Vrijdag 5 augustus is de film Licorice Pizza (VS, 2021, 134 min) te zien. De film is een echte Movies-favoriet uit het afgelopen jaar en gaat over de (onmogelijke) liefde tussen de 15-jarige Gary en de 10 jaar oudere Alana. Het is 1973. De nostaligische film geeft een positieve vibe met deze aandoenlijke liefde en West-Coast muziek.

Zaterdag 6 augustus draait Bigger Splash  (I/F, 2015, 125 min).  Opnieuw een zinderend zomerdrama, ditmaal op een idyllisch Italiaans eiland. De zomervakantie van rockster Marianne en haar vriend wordt verstoord door de komst van haar excentrieke ex en zijn sensuele dochter. Verleiding en jaloezie creëren een levensgevaarlijke mix van emoties.

Picknickkleedje

Tot en met 13 augustus starten de films om 21.30 uur, vanaf 20 augustus wordt de aanvangstijd 21.00 uur. Cinevillepas en Strippenkaart zijn geldig. Een Dordtpas geeft 1 euro korting. Meer info en kaartverkoop: www.themoviesdordrecht.nl. Vanaf 18.30 uur is de Kloostertuin open. Breng je eigen stoel of kleedje mee. Een barretje serveert drankjes en er valt iets te picknicken.