DORDRECHT – Stichting De stad organiseert donderdag 18 januari samen met Filmtheater De Witt een avond rond de documentaire Samen Wonen van regisseur Sam van Zoest, over het initiatief en de realisatie van wooncoöperatie De Warren in Amsterdam IJburg.

Onlangs bezocht Stichting De Stad samen met het Dordts Woongenootschap en SLOW (Samen Leuk Oud Worden) een aantal inspirerende projecten, waarbij gemeenschappelijk wonen centraal staat. Het meest uitgesproken project was dat van De Warren (foto), een bijzonder project van jonge Amsterdammers die een woongebouw maakten waarvan ze collectief de baas zijn. Over dit woonproject maakte Van Zoest een documentaire die op 18 januari in Dordrecht is te zien. Na afloop van de film houdt Geert ter Steeg in Filmtheater De Witt een vraaggesprek met als centrale vraag: Is gemeenschappelijk bezit een goed alternatief voor het oplossen van de woningcrises? Deelnemers aan het gesprek zijn: Marianne Opendorp van het Dordts Woongenootschap; Peter Kuenzli, auteur van de publicatie Operatie Wooncoöperatie; Sam van Zoest, filmmaker en bewoner van De Warren; Maarten Burggraaf, wethouder Stadsontwikkeling van de gemeente Dordrecht; Peter Heijkoop, wethouder Volkshuisvesting van de gemeente Dordrecht.

De documentaire draait om 20.30 uur in het Filmtheater aan de Nieuwstraat 60-62. Een ticket kost 10 euro. Voor meer informatie kijk op www.dewittdordrecht.nl/filmtheater/film-dialoog-samen-wonen of www.stichtingdestad.com.