Actueel

reageer als eerstwo 21 jul 2021

Back in shape: gratis buitentrainingen in Stadspolders

DORDRECHT – Verschillende sportaanbieders geven, op initiatief van de gemeente, in de zomervakantie gratis sportlessen. Zo ook Irene Zwinkels van VANAV die gedurende de gehele zomerperiode wekelijks twee buitentrainingen verzorgt nabij het Johanna Nabererf. Het idee van deze sportlessen: een duwtje in de rug om Dordtenaren weer actief aan het sporten te krijgen.

“Mijn doelgroep is mensen die wel iets aan sport deden, maar waar door de coronatijd de klad in is gekomen”, vertelt Irene. Haar buitentrainingen zijn net dat zetje om weer in beweging te komen en het sporten na de vakantie weer, structureel, op te pakken. De conditie weer op te bouwen. “Normaliter geef ik vrij pittige trainingen, maar qua intensiteit zullen deze nu veel lager zijn. Denk aan tien minuten wandelen, in plaats van hardlopen, en dan tien minuten fitnessen maar dan in een lager tempo.” De gratis trainingen vinden plaats op de dinsdagavond om 19.00 en de vrijdagochtend om 10.00 uur. “Mensen mogen aanhaken wanneer ze willen, dus je hoeft niet de hele vakantie te komen trainen, maar wel graag van tevoren even aanmelden.” Er volgt dan een korte intake. “Zodat ik in kaart kan brengen hoe het met de conditie is gesteld en, eventueel, een individueel training-aanbod kan samenstellen, sport op maat.” Het idee van de buitentrainingen: er wordt in elke training gewerkt aan de conditie en aan het verbeteren van de spierkracht. “We trainen met lichte gewichten en een elastiek, de zogenaamde weerstandsband waar we oefeningen mee doen. En dit alles in de buitenlucht waar het niet alleen zuurstofrijk is, maar van buiten zijn ontspant ook je brein! De omgeving van het Johanna Nabererf is mooi groen. Een veld nabij de Bildersteeg is het startpunt. Ik geef al lange tijd buitentrainingen en deelnemers zeggen wel eens dat het voelt alsof ze een uurtje op vakantie zijn geweest.”

Ook een uurtje op vakantie? De trainingen zijn geschikt voor iedereen (van 18 tot 65 jaar) die fit en sterk wil worden of blijven en gaan deze week van start. Aanmelden kan bij Irene Zwinkels via tel. 06-24208226 of [email protected]

Geef een antwoord