Actueel

reageer als eerstdi 24 sep 2019

Bedrijfspand en woning drie maanden dicht vanwege kwekerij

DORDRECHT – Burgemeester Wouter Kolff heeft besloten dat een bedrijfspand en een woning voor drie maanden gesloten moeten worden. In de woning aan het Pearl Buck-erf is een hennepkwekerij aangetroffen. In het bedrijfspand aan de Wattstraat is een hennepkwekerij in opbouw aangetroffen.

De politie trof 287 hennepplanten, assimilatielampen, een afzuiginstallatie en koolstoffilters aan in de woning in Stadspolders. In de woning werd ook illegaal elektriciteit afgenomen. Burgemeester Kolff heeft de woning gesloten tot 12 december. De politie vond in een bedrijfspand aan de Wattstraat kleine knipschaartjes, slakkenhuizen, dozen met potgrond, groeimiddelen, bloempotten, watertonnen, elektriciteitskabels, kleine plastic bloempotjes, een afzuiginstallatie, koolstoffilters en een klimaatsysteem. Dit pand moet van de burgemeester tot maandag 19 december dicht.

Strengere wetgeving
Sinds 1 januari 2019 geldt er strengere wetgeving voor hennepkwekerijen in opbouw. De burgemeester kan sneller overgaan tot het nemen van maatregelen. Bij het aantreffen van een hennepkwekerij in opbouw in een bedrijfspand wordt direct overgegaan tot sluiting. Als voor de eerste keer een hennepkwekerij in een woning wordt aangetroffen, volgt in de meeste gevallen een waarschuwing. Echter bij bijzondere verzwarende omstandigheden kan de burgemeester deze waarschuwing overslaan en direct over gaan tot sluiting van het pand of woning. Vanwege de omvang van de hennepkwekerij, het professionele karakter, het illegaal afnemen van elektriciteit en het feit dat de omgeving overlast van het pand aan het Pearl Buck-erf heeft ervaren door waterschade als gevolg van de kwekerij is de woning voor drie maanden gesloten.

De eigenaren van de woning en het bedrijfspand hebben medewerking verleend aan de sluiting.

Geef een reactie