Actueel

reageer als eerstwo 28 jul 2021

Bedrijfspand gesloten om drugs

DORDRECHT – Burgemeester Wouter Kolff heeft een bedrijfspand aan de Toermalijnring 240 gesloten vanwege de vondst van softdrugs. De politie had bij een controle een hennepkwekerij aangetroffen op de eerste etage van het pand. De eerste verdieping is voor drie maanden gesloten, tot 27 oktober.

De burgemeester wil met de sluiting van panden waar een handelshoeveelheid softdrugs wordt aangetroffen de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden. Als voor de eerste keer softdrugs in een bedrijfspand wordt aangetroffen volgt een sluiting van drie maanden.

Ondermijning

Het aanpakken van de productie en handel in verdovende middelen heeft grote prioriteit. Deze vorm van criminaliteit brengt gevaren met zich mee en werkt ondermijnende criminaliteit in de hand, zoals het witwassen van geld. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en de omgeving dat wordt opgetreden. De ervaring leert dat het leidt tot een grotere bereidheid om meldingen te doen.

Geef een antwoord