ZWIJNDRECHT – Zaterdag 2 juli organiseren begraafplaats Munnikensteeg en Crematorium & Uitvaartcentrum Minnendael van 12.00 uur tot 16.00 uur een open dag. Tijdens deze middag is er gelegenheid om een rondleiding te krijgen in Minnendeal én de begraafplaats te bezoeken. Voorafgaand aan de open dag onthult wethouder Jacqueline van Dongen een speciaal gedenkmonument voor kindjes die zijn overleden.

Op 2 juli kunnen bezoekers tussen 12.00 en 16.00 uur niet alleen het uitvaartcentrum en het crematorium met elektrische crematie oven bezichtigen, maar ook een bezoek brengen aan de speciale akker met nieuwe as-bestemmingsmogelijkheden. En het gedenkmonument voor overleden kindjes bewonderen.

Rondleidingen

Tijdens de rondleidingen in het uitvaartcentrum en het crematorium vertelt een gids meer over de faciliteiten en is er uiteraard de mogelijkheid om vragen te stellen over bijvoorbeeld de elektrische oven. Deze oven is de meest moderne van Nederland en is veel minder schadelijk voor het milieu dan een gasoven. Wie vragen heeft over de open dag, kan contact opnemen met uitvaartcentrum & crematorium Minnendael via 078 – 200 11 81. Vooraf aanmelden voor de open dag is niet nodig.

Onthulling gedenkmonument

Op het kindergedeelte van begraafplaats Munnikensteeg onthult wethouder Jacqueline van Dongen onder toeziend oog van enkele genodigden een speciaal gedenkmonument voor kinderen die zijn overleden. Het monument is geschonken door Stichting Floor de Lis. Stichting Floor de Lis zet zich in voor een waardig afscheid van kindjes die tijdens de zwangerschap of bij de geboorte zijn overleden. Zij maken belangeloos slaapzakjes en jurkjes. Ook organiseren zij de Wave of Light. Meer informatie is te vinden op www.floor-de-lis.nl.