Actueel

reageer als eerstma 20 aug 2018

Veel belangstelling voor rondleiding bij HVC

DORDRECHT – Vanwege de grote belangstelling voor rondleidingen bij HVC Dordrecht organiseert de afvalverwerker op zaterdag 15 september een extra kijkdag. Wie meeloopt, krijgt onder meer te zien hoe restafval de bron vormt van het warmtenet.

Hoe werkt het warmtenet? Hoeveel elektriciteit en warmte kun je maken van restafval? Wat zijn de ontwikkelingen van het  warmtenet Dordrecht? Het antwoord op deze en andere vragen krijgt publiek tijdens de extra kijkdag op zaterdag 15 september bij de afvalenergiecentrale van HVC aan de Baanhoekweg.  Hier wordt restafval, afval dat niet meer te recyclen is, omgezet in stroom en warmte. Deze warmte voedt het warmtenet van Dordrecht.

Er zijn drie rondleidingen op zaterdag 15 september. In verband met de veiligheid is de minimumleeftijd 11 jaar, moet men goed ter been zijn, stevige schoenen dragen en geen hoogtevrees hebben. Inschrijven kan via www.hvcgroep.nl/kijkdag-dordrecht. De rondleidingen starten om 09.30, 12.15 en 15.00 uur. Het programma bestaat uit ontvangst met koffie of thee, een korte presentatie met film en daarna een rondleiding door de afvalenergiecentrale en de turbine. Dit alles duurt bij elkaar ongeveer anderhalf uur. Schrijf snel in, want vol is vol.

 

 

 

Geef een reactie