Actueel

reageer als eerstwo 7 okt 2020

Bericht uit de ProefTuin

DORDRECHT – Thierry Dinjens doet maandelijks verslag vanuit ProefTuin BuitenZinnig op het terrein van De Hoop. Welke klusjes zijn er op dit moment in de tuin te doen? Deze maand een bedankje naar het Prins Bernard Cultuurfonds.

ProefTuin BuitenZinnig is een geweldig initiatief om mensen samen te brengen in een groenproject, waarin we anders omgaan met ons voedsel dan we gewend zijn uit de monocultuur. Dit project kan echter niet zonder middelen en daarvoor zijn we afhankelijk van sponsoren die in ons geloven en de waarde zien van wat wij aan het doen zijn. Gelukkig is er het Prins Bernard Cultuurfonds, een landelijk fonds dat bijzonder initiatieven op de gebieden, cultuur, natuur en wetenschap financieel ondersteunt. Middels een donatie van dit fonds is stichting BuitenZinnig in staat om een aantal van onze gewassen aan te schaffen alsmede gereedschap te kopen waarmee we onze gewassen oogsten en verzorgen. Zonder deze input zouden er ideeën zijn blijven liggen en waren we veel minder ver dan waar we nu staan.

Goed gereedschap is niet goedkoop. Zaken die we regelmatig nodig hebben zoals kruiwagens, scheppen, harken en schoffels dienen we dan ook met beleid in te kopen. Ditzelfde geldt voor ons plantenbestand. Veel kruiden zijn één- of tweejarig, maar we kennen ook een aantal vaste planten en struiken en die willen we niet elk jaar hoeven te vervangen omdat de kwaliteit te wensen overlaat. Met goed materiaal kunnen werken nodigt ook uit om de schouders eronder te zetten. Niemand wil werken met die kruiwagen die voortdurend afwijkt naar links of de snoeischaar waarvan je de snijbladen niet van elkaar krijgt.

Bij deze willen we de mensen achter het Prins Bernard Cultuurfonds bedanken. Want het zijn meedenkende, hardwerkende mensen die schuilgaan achter dergelijke fondsen. Zij zijn het die de wegen plaveien, niet alleen voor een initiatief zoals het onze, maar voor tal van projecten waar mensen verbroederen en aan eigen wegen bouwen. Wij geven invulling aan kansen die ons geboden worden. Daar mogen we best wel een keer dankjewel voor zeggen. Bij deze.

Geef een reactie