Actueel

reageer als eerstdo 30 jul 2020

Bestanden beheren bij Regionaal Archief

DORDRECHT – Het Regionaal Archief Dordrecht organiseert op zaterdag 1 augustus van 14.00 tot 15.30 uur de workshop ‘Digitaal archiveren’. De workshop is voor iedereen die wil weten hoe je grote hoeveelheden digitale informatie overzichtelijk kunt maken. Deelnemers krijgen informatie en advies over het handig opslaan van allerlei digitale gegevens.

Al jaren leggen we zo’n beetje alles digitaal vast: foto’s, filmpjes, e-mails en berichtjes. Ook communicatie met instanties zoals gemeenten, banken, energiebedrijven en verenigingen gaat vooral digitaal. We verzenden en ontvangen documenten zoals facturen, energienota’s, polissen, nieuwsbrieven en beeldmateriaal overwegend per e-mail.

De workshop wordt gegeven door archiefinspecteur Louis Scheuneman. Hij vertelt waar en hoe bestanden opgeslagen kunnen worden, zodat die voor langere tijd bewaard en makkelijk opgezocht kunnen worden. Ook wordt aandacht besteed aan clouddiensten.

De basisbeginselen van een goed archief komen aan bod, net als tips en richtlijnen voor het aanmaken, opslaan en beheren van een digitaal archief. En leer bepalen welke digitale documenten en objecten archiefwaarde hebben en wat correct vernietigd kan worden.

De workshop is interessant voor kleine organisaties, bijvoorbeeld voor verenigingen, stichtingen en clubs, maar ook wie een persoonlijk digitaal archief vormt, of een familiearchief. Natuurlijk is iedereen met belangstelling voor dit onderwerp van harte welkom.

De workshop is gratis. Aanmelden kan via regionaalarchiefdordrecht.nl/activiteiten. (Foto: Regionaal Archief Dordrecht)

Geef een reactie