Actueel

reageer als eerstvr 21 jun 2019

Bewoners in actie tegen zwerfafval

DORDRECHT – Crabbehofbewoner Roger Wagemans was de troep in zijn straat eind vorig jaar meer dan beu. Hij richtte het Buurtpreventieteam Crabbehof op en sinds januari ruimt hij samen met vier andere bewoners troep in de wijk op. Woensdagmiddag overhandigde wethouder Marco Stam een afvalkar aan Roger Wagemans en Neizeth de Palm. (Foto’s: Thymen Stolk)

Roger: “Ik loop iedere dag meerdere rondjes door heel de wijk met in mijn hand een afvalgrijper en een vuilniszak. Als er ergens veel vuil ligt dan neem ik contact op met Handhaving en dan komen medewerkers van dit bureau het grote vuil weghalen. Omdat ook het kleine afval een heel gesjouw is, ben ik heel blij dat Beter voor Dordt geregeld heeft dat wij als buurtpreventieteam Crabbehof nu een rijdende vuilkar hebben gekregen. “

“We hebben gelukkig van HVC ook de toegangspasjes gekregen van de verschillende ondergrondse containers in de wijk zodat we steeds het afval snel kwijt kunnen. We hebben kunnen regelen dat er zeven extra prullenbakken op cruciale plekken zijn geplaatst. Deze legen wij iedere dag zelf. We willen geen politieagentje zijn maar spreken mensen op straat aan met vooral als doel meer sociale contacten te leggen in de wijk. Het werkt want op verschillende plekken wordt er minder afval op straat  en wel in de prullenbakken gegooid. We geven en krijgen respect.”

Buurtpreventie Crabbehof wil graag aanhaken bij andere organisaties die zich bezighouden met een leefbaar Crabbehof. Roger: “We willen samen met Wijk voor Wijk activiteiten op touw zetten. Onze werkwijze blijven we echter zelfstandig doorvoeren want daar geloof ik in.”

 

 

 

 

 

Geef een reactie