DORDRECHT – ‘In de Biesboschhal’, een vierdaags evenement bomvol jongerencultuur, beleefde afgelopen weekend een geslaagde première. Er kwamen meer dan 2.500 bezoekers naar de voormalige scheepswerf op de Staart. (Foto’s: Marielle Heijkoop)

Het evenement in de Biesboschhal werd georganiseerd door een samenwerkingsverband van diverse lokale partijen, waaronder Popcentrale, 078PODCAST, Café Merz, Stichting Voorstraat Noord, Los Events, Straatraad, Dordt Sport, Bibliotheek, Renewt, en BOD events.Magchiel Koekkoek (BOD): “In slechts zeven weken tijd hebben we dit evenement neergezet met meer dan tien collega-organisatoren en veel talenten uit de regio. Voor 99 procent van de bezoekers was het de eerste keer dat ze in de Biesboschhal waren en iedereen was echt onder de indruk. ‘Dit komt volgend jaar toch wel weer?’ is een veelgehoorde reactie. Dat is wel iets om trots op te zijn met z’n allen.”

Het evenement begon donderdag met STRAAT078, een evenement waar jongerencultuur tot leven kwam met miniramps, 3×3 basketbal, calisthenics, dansvoorstellingen en opzwepende muziek.

Op vrijdag was er LOS!, een programma met artiesten als Freddy Moreira, Exclu, Erka, Wessel S, Millie Joe en vele anderen.

Zaterdagavond werd een hoogtepunt met een uitverkochte show van Geheime Deuntjes, verzorgd door 078PODCAST, met een unieke mix aan Dordtse top-dj’s. Het weekend werd afgesloten met het gratis popfestival De Werf! Met Sera als headliner en een gevarieerde line-up met onder meer Maks, Vera & the Sleepover Club, Chollo, Naga en Estee Moïse.