Actueel

reageer als eerstdo 6 mei 2021

Binnenstadondernemers zetten nieuwe stap in samenwerking

DORDRECHT – De samenwerking tussen binnenstadondernemers onder de vlag van POBD (Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht) staat zes jaar na oprichting stevig in de steigers. Nu is het tijd voor de volgende stap: het aantrekken van een kwartiermaker die voor een verdere professionalisering van de vereniging gaat zorgen.

Samenwerking op het gebied van promotie en informatievoorziening was het laatste jaar misschien wel belangrijker dan ooit, zegt POBD-voorzitter, en kapper, Arien van Pelt. “We hebben ons vooral gericht op het bereikbaar en zichtbaar houden van de binnenstad, het inspelen op de coronamaatregelen, onder meer door het aanbrengen van de belijning, en de communicatie hier omheen. We hebben ook initiatieven bedacht om de binnenstad, binnen die maatregelen, aantrekkelijk te houden. Het succesvolle Dwaalspoor in december, dat in goede samenwerking met de gemeente en Dordrecht Marketing & Partners werd gerealiseerd, was hier een voorbeeld van.”

Werkgroepen

In de afgelopen jaren is een stevige structuur neergezet door POBD. Zo zijn er vier werkgroepen ingesteld met ieder hun eigen taakstelling: de werkgroep Koplopers (Dordrecht extra op de kaart zetten door onder meer nieuwe evenementen en samenwerkingen), de werkgroep Straathoofden (die weten wat er per straat speelt en wat er nodig is), de werkgroep Openbare Ruimte (die zich onder meer bezighoudt met de kwaliteit van die openbare ruimte, de sfeerverlichting en het parkeer- en vestigingsbeleid) en tenslotte de werkgroep Evenementen (die zich bezighoudt met de praktische uitvoering van evenementen in de binnenstad, ondersteund door onder meer Dordrecht Marketing).

Kwartiermaker

Vanuit die structuur is het tijd voor volgende stappen, zegt Van Pelt. “Onze online zichtbaarheid vergroten is iets waar we nog verder in willen gaan. Maar bijvoorbeeld ook meedenken over de inzet van het herstelfonds van de gemeente. Veel ondernemers hebben het zwaar. Wat kun je op maat voor hen doen?” Belangrijke, maar ook complexe materie, vervolgt Van Pelt. “Daarom is het een goed moment om een professional, een kwartiermaker, te betrekken bij onze vereniging. Iemand die hier bekend is, goed weet hoe de hazen lopen en die de POBD verder kan professionaliseren. De organisatie draait nu op heel veel vrijwillige inzet van ondernemers. Met deze stap kunnen wij ons weer meer richten op waar we echt goed in zijn: ondernemen.”

Meer weten? Kijk op pobd.nl.

 

 

Geef een antwoord