Actueel

reageer als eerstvr 15 mrt 2019

Binnenvaartdagen nieuw tweedaags evenement in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT – Een nieuw publieksevenement in Zwijndrecht: op 24 en 25 mei vinden voor het eerst de Binnenvaartdagen Zwijndrecht plaats. Tijdens dit tweedaags evenement voor de regio, gaan educatie en voorlichting hand in hand met entertainment en livemuziek.

De Binnenvaartdagen Zwijndrecht vinden plaats aan het Zwijndrechtse Maasplein, op het Thorrehoofd, Veerplein en kade Zomerlust. Initiatiefnemers en organisatoren Piet de Bruin (De Bruin Horeca & Organisatie), Jan van Laar (uitgever van Maritiem Courant en eigenaar Scheepvaart J. van Laar BV) en Rutger Hoogerwerf (eigenaar organisatiebureau Buro RUW in Rotterdam) zijn er eensgezind over: “Als er in het hart van de baggerwereld een Baggerfestival in Sliedrecht is, waarom is er dan geen publieksevenement voor de binnenvaart in Zwijndrecht?”

Educatie en entertainment

De precieze invulling is nog niet bekend, maar wat wel duidelijk is, is dat het een evenement wordt waar publiek twee dagen lang van 10.00 tot 23.00 uur gratis kan genieten van divers entertainment. Ook kan de binnenvaart en het daaraan gerelateerde bedrijfsleven zich presenteren. Op vrijdag 24 mei ligt de nadruk op educatie, waarbij via hun uitgenodigde scholen jeugd kan kennismaken met de mogelijkheid van een carrière in de binnenvaart. Van Laar: “Dat is hard nodig, want de branche zit te springen om personeel.” Op zaterdag 25 mei wordt een aantrekkelijk evenement neergezet met veel livemuziek.

Jaarlijks

Besloten is om er een jaarlijks evenement van te maken. Op oneven jaren, zoals dit jaar, wordt stevig uitgepakt. Op even jaren haakt Binnenvaartdagen Zwijndrecht in op het evenement Dordt in Stoom. Dat is dan mogelijk bescheidener van opzet, maar tegelijkertijd een uitgelezen kans om een deel van het Dordtse publiek naar ‘de overkant’ te halen.

Sponsors

Nu de invulling steeds duidelijker wordt, worden ook nog sponsors gezocht; een belangrijk evenement als dit eist nu eenmaal investeringen. Bovendien ligt er hier een kans voor organisaties en bedrijven om zich aan een groot publiek te presenteren.

Info: www.binnenvaartdagen.nl.

 

Op de foto: Initiatiefnemers Jan van Laar, Piet de Bruin en Rutger Hoogerwerf.

Geef een reactie