Actueel

reageer als eerstwo 21 jul 2021

Blije gezichten na eerste Back to the Rivers

DORDRECHT – Aan de gezichten van de mensen die afgelopen weekend het watertheater op de Energiekade verlieten na een van de zeven shows van Back to the Rivers was het af te lezen: wat word je hier blij van. En vooral: wat hebben we dit gemist! Dat gevoel overheerst ook bij de organisatie.

“We zitten hier met een big smile na te genieten“, zegt Liselotte Gatzen van Iventors op maandag. “De weg er naartoe was wel intens. Vanaf het moment van de laatste persconferentie tot aan de start van Back to the Rivers was het vrijwel dag en nacht doorwerken om toch weer alles in te richten voor de anderhalve meter. Maar het is gelukt en we zijn heel blij met hoe het heeft uitgepakt. Het waren prachtige shows, het publiek heeft genoten. Het was niet overal mogelijk om braaf te blijven zitten. Typhoon die de rivier insprong, was bijvoorbeeld zo’n momentje.”

Ook de locatie is erg in de smaak gevallen. “Net als bij Big Rivers hebben we gebruik gemaakt van de omgeving”, zegt Gatzen. “Het podium op de rivier, het publiek op de trappen, de act van Bencha Theater tegen de wand van de bioscoop. Dit is echt een locatie die vaker gebruikt zou mogen worden. Met het plein erbij en de trappen aan de andere kant is er veel mogelijk.”

Het watertheater is maandag omgebouwd voor nog meer Dordtse Feesten. Gisteren en vandaag het Energy Festival van ToBe, maar nog veel meer de rest van de maand. Lees er in de Dordt Centraal (pagina Dordtse Feesten) en op www.dordtsefeesten.nl meer over.

Geef een antwoord