Actueel

reageer als eerstdi 18 sep 2018

Boekpresentatie en workshop Time Slips in De Merwelanden

DORDRECHT – Dat de fantasie niet stopt bij het ouder worden en zelfs niet stopt als men gaat dementeren bewijst het boek ‘Het zou allemaal waar kunnen zijn’ dat De Merwelanden op vrijdag 21 september presenteert. Volgend op de boekpresentatie wordt er voor geïnteresseerden op 27 september een workshop ‘Time Slips’ gegeven. (Foto: De Merwelanden)

De afgelopen twee jaar zijn cliënten van De Merwelanden in wisselende samenstellingen bij elkaar gekomen om met elkaar verhalen te maken. Hierbij werd niet een beroep gedaan op het geheugen, maar juist op de fantasie. Ook ging het er niet om om een mooi kloppend verhaal te maken. Des te meer ging het om het plezier om samen iets te maken. En dat is zeker gelukt. Zo zijn er twintig verhalen met elkaar gemaakt. Ieder verhaal is uniek. Op vrijdag 21 september, Wereld Alzheimerdag, wordt het boekje in een feestelijke bijeenkomst uitgereikt aan de ‘schrijvers’ en hun familie. Belangstellenden zijn om 10.30 uur van harte welkom in de Theaterzaal van De Merwelanden, Haringvlietstraat 515, Dordrecht.

Workshop

Time Slips is de naam van de methode die bij het verhalen maken gebruikt is. Tijdens de bijbehorende workshop op 27 september leren deelnemers zelf hoe ze verhalen kunnen maken, over de achtergronden van Time Slips, over de keuze van foto’s en de manier van vragen stellen. Er zal vooral ingegaan worden op het toepassen van Time Slips in een één-op-één-situatie. Ook is er ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Aan het eind van de avond hebben deelnemers voldoende handvatten om zelf aan de slag te gaan met de methode. De workshop wordt gehouden van 19.30 tot 22.00 uur bij De Merwelanden. Interesse? Meer informatie of aanmelden bij Gabriëlle Vermeulen via g.vermeulen@demerwelanden.nl.

Geef een reactie