DORDRECHT – Boels Rental gaat het Dordtse bedrijf Riwal overnemen. Beide bedrijven zijn actief als verhuurbedrijf, Riwal voornamelijk in de hoogwerkers. De overname moet nog goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten. (Archieffoto: Riwal)

De overname past binnen de strategie van Boels om de grootste verhuurpartner in Europa te worden. De overname versterkt de aanwezigheid in bestaande markten, zorgt voor uitbreiding naar nieuwe en geeft een aanzienlijke impuls aan de hoogwerkervloot van Boels.  In landen waar beiden actief zijn, gaan Boels en Riwal hun krachten bundelen. De overname opent ook deuren naar nieuwe Europese markten voor Boels, zoals Spanje en Frankrijk. Waar Boels een heel sterk en uitgebreid netwerk in Europa heeft, is Riwal een wereldspeler met onder meer vestigingen in India en Qatar.

55.000 hoogwerkers

De expertise van Riwal op het gebied van hoogwerkers voegt een nieuwe dimensie toe aan het product- en serviceaanbod van Boels. Met een vloot die voor meer dan 60 procent is geëlektrificeerd, draagt de overname ook bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Boels. “Met een gecombineerde vloot van meer dan 55.000 hoogwerkers, aangevuld met specialistische kennis, kunnen wij een ongeëvenaarde dienstverlening en service bieden waardoor onze klanten altijd door kunnen met hun project”, aldus Pierre Boels, CEO Boels Rental.

Perfect match

Riwal en Boels passen goed bij elkaar. De geschiedenis van Boels en Riwal gaat terug tot respectievelijk 1977 en 1968. Naast een familiaire bedrijfscultuur hebben beide bedrijven sterke groei doorgemaakt in de afgelopen decennia en een gerenommeerde reputatie in de machineverhuur opgebouwd. “Boels en Riwal passen strategisch gezien perfect bij elkaar als je kijkt naar zaken als bedrijfscultuur, geografische aanwezigheid en groeimogelijkheden. De overname is een bewijs van de kracht en kwaliteit van het werk dat we hier bij Riwal en Manlift leveren”, aldus Pedro Torres, CEO van Riwal.

8.500 medewerkers

Met 65 vestigingen en bijna 1.200 deskundige werknemers voegt Riwal circa 310 miljoen euro omzet toe aan Boels Group. De overname zorgt daarmee niet alleen voor geografische uitbreiding en schaalvergroting, het versterkt ook de financiële slagkracht en wendbaarheid van Boels. Met de overname ontstaat een bedrijf met 830 filialen in 27 landen, vlootwaarde van 3,6 miljard euro en bijna 8.500 medewerkers.

Pierre Boels van Boels en Doron Livnat van Riwal. (Foto: Boels)