Actueel

reageer als eerstvr 25 okt 2019

Bouwactiviteiten bij garage Veemarkt leggen pollers plat

DORDRECHT – Gisteren zijn alle pollers in de binnenstad weer in gebruik genomen. Sinds vorige week donderdag was er een stroomstoring in de serverruimte voor de gemeentelijke parkeersystemen. Bij de werkzaamheden voor de herontwikkeling van het voormalige UWV-kantoor tot appartementencomplex, op de hoek Van Godewijckstraat en de Muys van Holystraat, was een hoogspanningsruimte volgelopen met water. Om deze levensgevaarlijke situatie te beëindigen kon niet anders dan besloten worden de stroomtoevoer af te sluiten.

Iets wat netbeheerder Stedin direct gedaan heeft. De stroomstoring trof de gemeentelijke parkeergarages en de bediening van de pollers op afstand. Parkeermedewerkers zijn snel in actie gekomen en hebben mensen bij de parkeergarages Spuihaven en Energiehuis neergezet. Hier hadden parkeerders problemen met uitrijden. Bij parkeergarage Energiehuis betrof de storing ook de betaalautomaat, waardoor pinnen lastig werd. Stedin heeft voor een tijdelijke oplossing gezorgd door een aggregaat te plaatsen dat zeker drie weken in gebruik blijft. Het probleem met pinnen in de parkeergarage Energiehuis wordt met de leverancier opgenomen, om toekomstige problemen te voorkomen.

Johan van Beverwijck

Het gebied rond de parkeergarage Veemarkt is in ontwikkeling. Nera Vastgoed is begonnen met de realisatie van 31 appartementen en parkeerplaatsen in het voormalige UWV-kantoor (Foto: Thymen Stolk). Van Pelt Vastgoed zal komend jaar naar verwachting startten met de sloop van het voormalige ANWB-pand aan de Spuiboulevard. Gijs van Pelt vertelt dat ze in een vergevorderd stadium zijn van overleg met de aannemer, die op deze plek 53 koopappartementen zal gaan bouwen.

Verwachting is dat het contract met de aannemer nog voor het eind van het jaar is getekend voor De Johan van Beverwijck. Van Pelt: “Als dat lukt dan zullen we het komend jaar beginnen met de sloop. Op dit moment hebben zo’n 800 mensen aangegeven geïnteresseerd te zijn in een appartement aan de Spuiboulevard. Of dat uiteindelijk kopers worden, zal blijken als de verkoop officieel start. Als 70 procent verkocht is, beginnen we met de bouw.”

Buitenplaats Zuidwijk

De Dordtse projectontwikkelaar is ook gestart met de ontwikkeling van koop- en huurappartementen op Singel 271 hoek Johan de Wittstraat (tegenover ABN-AMRO) en met de Buitenplaats Zuidwijk in Sterrenburg waar voorheen De Willemshoeve stond. Van Pelt: “Onze werkwijze is open en we communiceren met de omwonenden. Voor elk project maken we een website met een planschets. Geïnteresseerden kunnen reageren en laten weten wat zij wensen. Zo kunnen we veel beter vraaggericht werken.”

Teerlink

De projectontwikkelaar hoopt over enkele weken haar plannen voor het pand Teerlink te presenteren. “We hebben over twee weken een afspraak met de gemeente. Wat ons betreft blijft het pand behouden maar we willen er wel wat aan vast bouwen om ruimte te creëren voor een gelegenheid met openbare functie. Daarvoor is het nu te klein.”

 

 

Geef een reactie