Actueel

reageer als eerstzo 24 jan 2021

Brood en banket van bakkers in opleiding naar Voedselbank

DORDRECHT – Bij de brood- en banketopleidingen van het Da Vinci College in Dordrecht gaan de praktijklessen door tijdens de huidige coronamaatregelen. De gebouwen zijn zo goed als gesloten en medewerkers werken voornamelijk thuis. Omdat de praktijklessen op het mbo van het ministerie wel doorgang mogen vinden, bakken deze studenten in kleine groepjes lekkere producten en leren zo het vak. Normaal gesproken worden de gebakken producten verkocht aan medewerkers. Nu is het allemaal anders, maar de school wil niets van de gebakken producten weggegooien. Daarom is een mooie samenwerking met de Voedselbank IJssel en Lek gesloten. Rob Krijnen, docent bij de bakkersopleiding: “Het is erg fijn dat voor onze studenten de praktijklessen gewoon door mogen gaan, maar helaas houden we daarbij veel producten over. Gelukkig is er nu een mooie samenwerking met de Voedselbank tot stand gekomen, waarmee we mensen die het nodig hebben echt blij kunnen maken.”

De samenwerking was snel gevonden, de schoonouders van Rob zijn vrijwilligers bij de Voedselbank. Op donderdag worden alle producten verzameld en op vrijdag worden ze aan de cliënten van de Voedselbank uitgedeeld. “We zijn erg blij met de producten en vinden het echte verwennerijen”, aldus één van de cliënten. Een vrijwilliger geeft aan: “Cliënten vinden het zo leuk als ze de producten van het Da Vinci College zien liggen op de tafels waar ze iets mogen uitkiezen. Het is echt een smaakvol extraatje.”

Geef een reactie