Actueel

reageer als eerstza 21 mrt 2020

BRUT parkeert foodtruck voor de deur van TuinWereld

DORDRECHT – Inwoners en ondernemers die elkaar in deze barre tijden steunen. Er kwamen deze week heel veel mooie initiatieven los. Neem nu de spontane samenwerking tussen BRUT en TuinWereld Dordrecht. Het restaurantgedeelte in het tuincentrum moest vanwege de coronacrisis dicht. En dat gold natuurlijk ook voor de Food & Wine Bar en overige Dordtse horecazaken, waarvan Nicky van de Toorn mede-eigenaar is. Hij zocht contact met TuinWereld. Het resultaat: vanaf gisteren kunnen klanten dagelijks een broodje of patatje halen bij de BRUT Foodtruck die bij TuinWereld voor de deur staat geparkeerd. (Foto: Thymen Stolk)

BRUT, maar ook restaurants De Crimp en Olympiada moesten zondag halsoverkop de deuren sluiten. “En nu?, vroegen wij ons toen af”, vertelt Nicky. “We hebben de producten en de mensen in de dienst. We hebben alle koppen bij elkaar gestoken om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Natuurlijk denk je als horeca dan al snel aan afhalen en bezorgen. En daar zijn we deze week dan ook mee gestart. Dinsdag al met ons Griekse restaurant Olympiada en vanaf donderdag ook met de burgers van BRUT. Voor dat laatste werken de keukens van BRUT en De Crimp samen. De mensen die normaal in het restaurantgedeelte staan regelen nu het afhalen en bezorgen. Naast de burgers bezorgen we onder meer borrelplankjes.”

Geen cowboy-actie

Contact met TuinWereld had Nicky al langer. “We komen er regelmatig voor ‘groen’ en decoratie voor onze restaurants. Ik heb Jan (eigenaar Jan Batenburg, red.) gewoon gebeld met de vraag wat we op dit moment voor elkaar kunnen betekenen.” Het resultaat van dat gesprek is dat ‘BRUT op Wielen’ sinds donderdag bij TuinWereld voor de deur staat. Klanten kunnen er dagelijks vanaf 11.00 uur tot sluitingstijd van het tuincentrum terecht voor een broodje bal, een kaassoufflé en een lekker frietje. Natuurlijk is er goed nagedacht over veiligheid en gezondheid, benadrukt Nicky. “Dit is zeker geen cowboy-actie. Klanten wachten op gepaste afstand van elkaar, er zijn extra hygiëneproducten aanwezig en natuurlijk werken wij volgens de RIVM-richtlijnen.”

Samen deze tijd doorstaan

De eigenaar van het tuincentrum maakt dit graag mogelijk voor zijn collega-ondernemers. “We weten allemaal wat de situatie is”, zegt Jan Batenburg. “We moeten elkaar steunen en samen deze tijd doorstaan. Natuurlijk goed rekening houdend met de omstandigheden. Inderdaad door afstand van elkaar te houden. Het is absoluut alleen bedoeld om af te halen en niet als verblijfsplek.”

Valse start

Vandalen zorgden er in de nacht van donderdag op vrijdag voor dat er een ‘valse start’ werd gemaakt met de foodtruck. Ze braken in, stalen spullen en vernielden spullen. BRUT reageerde zo op Facebook: ‘In deze tijden hebben we elkaar extra hard nodig. Samen staan we sterk toch? Wij proberen met al onze energie en creativiteit er voor elkaar te zijn. Maar degene die het lef hebben gehad om vannacht in te breken in onze foodtruck… ‘We know what you did last night’. Hoop dat de spullen mooi in je eigen huis staan. Good luck 🍀 we zien elkaar snel ⚡️’

Geef een reactie