DORDRECHT – Gisterenavond rond 20.15 uur heeft Handhaving Dordrecht een actie gehouden om overlast van alcohol- en drugsgebruik, wildplassen en geluidsoverlast in Krispijn tegen te gaan. Handhavers in burger en in uniform werkten aan de actie mee. Op zeker moment werd een observant van Handhaving in het Weizigtpark geheel onverwachts aangevallen. Zijn belager probeerde hem te beroven.

De buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) kreeg uit het niets rake klappen op zijn hoofd en is hierbij enigszins gewond geraakt. De handhaver viel met zijn fiets op de grond en kreeg nog enkele klappen. Daarna wist hij toch weer overeind te komen en heeft zijn collega’s middels een noodknop te alarmeren. De verdachte probeerde de fiets van de boa mee te nemen. Collega’s en politieagenten waren echter snel ter plaatse. De man ontdekte dat zijn actie niet zo’n goed plan was; hij zag zijn geweld evenredig beantwoord en enkele momenten later lag hij met hulp van geüniformeerde collega’s geboeid op de grond. De politie heeft de 38-jarige verdachte, zonder vaste woon- of verblijfplaats overgebracht en ingesloten op het bureau.

Burgemeester Wouter Kolff reageerde via Twitter op het incident: “Schandalig dat één van onze mensen van Handhaving Dordt gisterenavond is aangevallen. Je blijft van andere mensen af, zeker als ze zich bezighouden met ons aller veiligheid. Goed dat de verdachte direct is aangehouden.” (Foto: Handhaving Dordrecht)