Actueel

reageer als eerstdo 6 dec 2018

Burenraad DuPont en Chemours bijeen

DORDRECHT – De Burenraad van DuPont en Chemours (Archieffoto: Thymen Stolk) heeft op maandagavond 10 december overleg met de directies van beide bedrijven. De vergadering is deze keer bij de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid in het Leerpark. Uit gesprekken met omwonenden is gebleken dat veiligheid een belangrijk punt is. De Veiligheidsregio, gemeente en de bedrijven geven uitleg over hoe de veiligheid voor omwonenden geborgd wordt en welke verantwoordelijkheden bedrijven en de overheden hebben. (Archieffoto: Thymen Stolk)

Een ander punt op de agenda is de presentatie van Chemours over onder andere hun afvalstromen en de stappen die ze nemen om GenX-emissies verder te minimaliseren. Chemours heeft deze presentatie eerder gegeven bij een informatiebijeenkomst voor bewoners op de Staart. Uiteraard is de Burenraad ook benieuwd naar de stand van zaken rondom de aanvraag van de nieuwe afzonderlijke vergunningen.

Openbaar

De vergadering bij de Veiligheidsregio is voor publiek toegankelijk. Echter is er een beperkt aantal plaatsen. Aanmelding vooraf is daarom noodzakelijk en kan tot 7 december via het contactformulier op www.burenraad.nl. Wie zich op tijd aanmeldt krijgt een ontvangstbevestiging en de agenda.
De Burenraad is sinds anderhalf jaar actief met als doel een gezonde en veilige leefomgeving na te streven. De leden van de raad zijn betrokken omwonenden uit Sliedrecht, Papendrecht en Dordrecht.

Geef een reactie