DORDRECHT – Burgemeester Wouter Kolff heeft Café Bagatelle III aan het Van Oldenbarneveltplein 93 opnieuw gesloten. Het café mag vier weken niet open. De burgemeester maakt zich nog steeds grote zorgen om de veiligheid en de openbare orde in het café en in de nabije omgeving ervan. (Foto’s: Stolk Fotografie)

In de nacht van 15 op 16 oktober werd in de directe omgeving van het café de 36-jarige Dordtenaar Remsley Eisden geliquideerd. De politie heeft sterke signalen dat de exploitant van het café op een lijst staat om geliquideerd te worden. Kolff: “Op basis van de informatie van de politie en het openbaar ministerie is het niet denkbeeldig dat, naast deze personen, ook onschuldige bezoekers of omstanders het slachtoffer worden van ernstig geweld. Veiligheid gaat boven alles.” Met de sluiting wil de burgemeester bezoekers beschermen en de openbare orde herstellen.

Na de liquidatie in oktober sloot de burgemeester het café voor twee weken. Daarna heeft de burgemeester het pand voor vier weken gesloten. De rechter heeft vervolgens een verzoek om voorlopige voorziening van de exploitant toegewezen waarna het pand weer open kon. De burgemeester vindt de bestaande dreiging dusdanig dat hij er alles aan wil doen om de openbare orde en veiligheid in of rond het pand zoveel mogelijk te handhaven. Bagatelle III moet dicht blijven tot maandag 9 januari. Daarna wordt door de burgemeester bepaald wat het vervolg is en welke maatregelen nodig zijn om de rust terug te krijgen.