Actueel

reageer als eerstdi 30 jun 2020

Cheque van Monuta voor theetuin bij Villa TrösT

DORDRECHT – Stichting TrösT Drechtsteden ontving vrijdag een cheque van 5.000 euro uit handen van Monuta-medewerker Jill Murel. De stichting wil de cheque gaan gebruiken voor een theetuin in Villa TrösT. Dat wordt een ontmoetingsplek in de voormalige directeurswoning aan de rand van de begraafplaats Essenhof.

Met het bedrag kan de nieuwe stichting een theetuin inrichten. Naast thee bieden vrijwilligers aandacht voor de verhalen van mensen in rouw. Villa TrösT biedt zo ruimte voor verstilling en troost, het op verhaal komen. Er ontstaat een plek waar aandacht, betrokkenheid en vertrouwelijkheid te vinden is. Ieder verhaal is uniek en van waarde. Vrijwilligers zijn getraind in compassievol luisteren en houden gepaste afstand.

Activiteiten
Het uitreiken van de cheque vormde het startschot voor de activiteiten van de stichting: het bieden van een ontmoetingsplaats aan mensen, die verlies door de dood meemaken. Vanaf september zijn nabestaanden in alle fasen van verlies en rouw zo’n twee uur per dag welkom om op adem te komen. Ook komen er lotgenotencontactgroepen en lezingen. De stichting zoekt momenteel vrijwilligers. Info en aanmelden: www.villatrost.nl. Zij draaien mee in de theetuin, koffiekamer, helpen met onderhoud of rondom lezingen. Naast Monuta zijn het Oranjefonds en de Gemeente Dordrecht zijn ook voornemens om subsidie te geven.

 

 

Geef een reactie