DORDRECHT – De internationaal gerenommeerde multi-instrumentalist en componist Binkbeats (Frank Wienks) is de eerste D-Sound artist-in-residence, die namens Schouwburg Kunstmin zijn klankonderzoek naar trance muziek afrondt met een presentatie. Deze presentatie is op donderdag 31 maart in Machine3 van het Energiehuis. Zijn presentatie wordt een beleving voor het publiek, waarbij er veel ruimte is voor interactie. Het publiek kan middenin de installatie zitten en wordt onderdeel van de klankshow. (Foto: Isabelle Renate la Poutré)

In Machine 3 maakt beeldend kunstenaar Henk Schut een visuele installatie van grote hangende metalen platen en een variëteit aan liggende speakers. Urban danser Gil The Grid reageert via interactive gloves, met zijn unieke bewegingsidioom. De muziek, een mix van gecomponeerde en geïmproviseerde percussie stijlen met een ‘tribal’ invloed uit Afrika en elektronische klanken, laat de speakers en de metalen platen resoneren.

Als publiek ervaar je de kracht en impact van een ruimtelijk geluidsbeeld en een expressieve, haast slangachtige, dans. Deze trance-achtige ervaring neemt je mee in dit unieke klankenspel dat Binkbeats verder wil uitwerken naar een podiumconcept dat de wereld zal overgaan.

Kunstmin ontwikkelt voor Stad & Regio

Kunstmin in Dordrecht ontwikkelt al enige jaren nieuwe theaterconcepten en realiseert deze in samenwerking met partners en organisaties uit de eigen regio. Met D-sound brengt Kunstmin elektronische muziek, urban dance en beeldende kunst samen. Ze wil laten zien dat digitale ontwikkelingen inmiddels een grote rol spelen bij het scheppen en uitvoeren van een combinatie dans, theater- en muziek. Kunstmin maakt samen met innovator en muzikant Carlo de Wijs de toeschouwer enthousiast voor nieuw gecomponeerde muziek & technologie en slaat een brug tussen verleden en heden, innovatie en wetenschap.