Actueel

reageer als eerstma 22 feb 2021

Contractverlenging Albatrostrainers

ZWIJNDRECHT – Binnenkort tekenen hoofdtrainers Rutger Sijstermans, Thomas van den Bosch en Remco den Otter een contract dat hen voor minimaal één extra seizoen aan de Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros zal verbinden. De trainers hebben het afgelopen seizoen nog weinig van hun trainerskwaliteiten en ambities kunnen laten zien, want door het coronavirus eindigde het veldkorfbalseizoen op 10 oktober 2020. In de zaal werd helemaal niet meer gespeeld.

Remco den Otter had het in het najaar van 2020 met het A1-team behoorlijk lastig in de Overgangsklasse, maar hoopt door te kunnen bouwen met de talentvolle jeugd van Albatros en zo het huidige hoge speelniveau van de B-,C- en D-jeugd door te trekken. Door het bijtekenen kan Albatros dus nog langer gebruik maken van de expertise van Den Otter op het gebied van korfbalanalyse en persoonlijke aandacht en verbetering.

Alblasserdammer Thomas van den Bosch startte de competitie in september prima met de reserves van Albatros maar moest na zes veldwedstrijden toch een behoorlijke achterstand op de koplopers, TOP (A) 3 en Kinderdijk 2, toestaan. Hij heeft het bij Albatros in zijn eerste jaar goed naar zijn zin en ook de spelers geven aan nog graag met hem verder te gaan.

Hoofdtrainer Rutger Sijstermans sloot het korte veldseizoen met het eerste team ongeslagen met een gedeelde eerste plaats af en boekte net vóór het afbreken van de competitie prima overwinningen op Kinderdijk, Korbis en KCR. In zijn tweede jaar bij Albatros is Rutgers ambitie om met het eerste team kampioen te worden en te promoveren naar de Overgangsklasse. Hopelijk kan de competitie vanaf april/mei worden opgepakt, want zowel de spelersgroep als de trainer hebben zin in hervatting van de competitie en de samenwerking in het derde seizoen.

Geef een reactie