Actueel

reageer als eerstwo 13 jan 2021

‘Crabbehoeve-gevoel’ dankzij webshop

DORDRECHT – Geen activiteiten. Geen kopje koffie. Geen gezelligheid. Ook de deuren van ontmoetingsplaats Crabbehoeve zijn medio december weer gesloten. Tot groot verdriet van alle bezoekers en vrijwilligers. Om toch de verbinding en het ‘Crabbehoeve-gevoel’ te behouden, heeft het bestuur van stichting Crabbehoeve besloten een webshop te starten. De eerste bestellingen komen inmiddels binnen. De vrijwilligers kunnen hun keuken weer induiken en de gasten op het afgesproken tijdstip hun bestelde smakelijke maaltijd voor een kleine prijs ophalen.

“Het is maar een saai jaar”, stelt Paul Hendriks, penningmeester van Crabbehoeve. De ontmoetingsplaats ging dit jaar vele malen op slot. Terwijl het normaliter een en al bedrijvigheid is in het gebouw aan de Van Karnebeekstraat. Er zijn activiteiten, er worden vergaderingen belegd, er is een ruimte voor gezellige feesten en partijen en een lunchroom die op volle toeren draait. Een ontmoetingscentrum waar veel wijkbewoners, maar ook Dordtenaren uit andere wijken, gebruik van maken. En waar een veertigtal vrijwilligers bij betrokken is. “We hebben een leuke tuin waar bezoekers zich bijvoorbeeld met een schaakspel kunnen vermaken. Op een gewone vrijdagmorgen kwamen er zeker altijd twintig mensen voor een kopje koffie en een beetje aanspraak.” Door een webshop te beginnen slaat het bestuur twee vliegen in een klap. Het moet de verbinding met de bezoeker behouden. Daarnaast kunnen de vrijwilligers, die staan te trappelen om aan de slag te gaan, weer iets betekenen voor ‘hun’ Crabbehoeve.

Afhaalmaaltijd
Via de webshop zijn taarten, soepen en de maandelijkse ‘proeven op de hoeve’ themamaaltijd te bestellen. Hendriks: “Iedere laatste vrijdag van de maand vond altijd proeven op hoeve plaats. Een gezellige en leuke bijeenkomst met een lekkere driegangen maaltijd voor maximaal tien euro. Daar kwamen altijd heel veel mensen op af. Zeker veertig of vijftig.” Bij het bestuur kwamen steeds meer signalen binnen dat Crabbehoeve door zovelen wordt gemist. “We hebben daarom besloten om net voor Kerst een kerstdiner aan te bieden. En daar werd heel enthousiast op gereageerd.” Zo enthousiast dat de webshop sinds 4 januari in de lucht is. De befaamde taarten zijn er te bestellen, de lekkere soepen en deze maand een Indische maaltijd (tot 17 januari te bestellen). Afhalen kan op een vast moment. Meer weten of bestellen? Zie www.crabbehoeve.shop. Alle opbrengsten van de webshop komen geheel ten goede aan de activiteiten van Crabbehoeve.

Fotobijschrift: Er worden momenteel op locatie geen proeven op de hoeve-diners georganiseerd, maar de maaltijden zijn nu wél, na bestelling, af te halen. De vrijwilligers van de Crabbehoeve duiken maar weer al te graag de keuken in!

Geef een antwoord