Actueel

reageer als eerstdo 1 apr 2021

Culinaire wandeltocht door Dordrecht

DORDRECHT – Wandelen langs verschillende restaurants en overal een gerechtje afhalen. Dat kan tijdens de Restaurant Wandeling van Heerlijk.nl, die nu ook een Dordtse editie heeft. Elk weekend kan een culinaire wandeltocht langs vier keukens van Dordrecht gemaakt worden.

Wie reserveert voor een Restaurant Wandeling in Dordrecht krijgt een aanbevolen route van circa 5 kilometer mee die voert langs mooie plekken in de stad en langs vier toprestaurants. HEERLIJK.nl suggereert te starten bij Bistro Twee33 om vervolgens door de stad te trekken en de restaurants Finn’s, Post en De Stroper te bezoeken. Bij elk restaurant krijgt de gast een ‘signature dish’. Deelname kost 40 euro per persoon.

Restaurant Wandeling begon op 20 februari als een spontane actie om de lokale horeca in Rotterdam een hart onder de riem te steken tijdens de lockdown en het publiek zijn oh-zo-gemiste verzetje te gunnen. Wat begon als een eenmalige opsteker is in heel korte tijd uitgegroeid tot een nationale hit. Inmiddels zijn er 18 verschillende routes langs 74 luxe restaurants in elf verschillende steden, waaronder Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Utrecht en Rotterdam te boeken. Arthur Bassant, bedenker van Restaurant Wandeling en eigenaar van Heerlijk.nl, staat versteld van het succes. “Restaurant Wandeling overtreft mijn stoutste dromen. Ik krijg zo vaak te horen dat dit het leukste coronaproof uitje van Nederland is dat ik denk dat we er na de lockdown mee doorgaan. We gaan er in elk geval nog mee door zolang er geen versoepelingen voor de horeca zijn.

Tijdens Restaurant Wandeling loop je in eigen tempo met het maximaal aantal personen dat door de geldende coronamaatregelen is toegestaan. Meer informatie vind je op www.restaurantwandeling.nl

Geef een antwoord