DORDRECHT – Stagiairs van welzijnsorganisatie STAD Dordt organiseren op zaterdag 9 maart een spetterend feest voor jongeren uit Crabbehof. SLUSH! is van 18.00 tot 22.00 uur in Trefpunt de Nieuwe Stoof. DJ’s Fedde en Wolph uit Dordrecht zullen draaien in de genres hiphop, RnB, Afro, amapiano en house.

 

Maarten Fransen, Jongeren Projectbegeleider van STAD Dordt, begeleidt de stagiairs. “Nino, Courtney en Ravi volgen alle drie een andere mbo-opleiding en lopen een half jaar stage bij STAD. Elk half jaar werk ik met andere stagiairs. Zowel de stagiairs als individuele jongeren met goede ideeën help ik om deze ideeën uit te voeren. Ik word zelf betaald vanuit een jaarlijkse gemeentelijke subsidie. Voor de verschillende activiteiten die we organiseren, zoeken we steeds sponsors en subsidieverstrekkers. Voor dit project werken we samen met allerlei partijen uit Crabbehof, zoals de wijkmanager en wijkagent.”

 

Weinig te doen

Courtney woont in Crabbehof en net als zij bevestigden de professionals in de wijk dat er maar weinig te doen is voor jongeren tussen 12 en 17 jaar. Daarom kozen de stagiairs, die zelf rond de twintig zijn, ervoor om het feest in Trefpunt De Nieuwe Stoof aan De Savornin Lohmanweg 100 te houden. In principe is het feest bedoeld voor jongeren uit de wijk. Maar wie een vriend uit een andere wijk heeft, mag deze meenemen.

 

Gratis ticket

De jongeren kunnen online een gratis ticket, inclusief welkomstdrankje, reserveren. Voor een kleine bijdrage kunnen ze daarna genieten van andere (alcoholvrije) drankjes. Het feest is in de gymzaal van Trefpunt De Nieuwe Stoof, die door de stagiairs wordt omgetoverd tot een heuse club, met hulp van MSS Geluidstechniek. De stagiairs gaan komende dagen flyers uitdelen in de wijk. Daarop staat de QR-code waarmee je je gratis kan aanmelden voor SLUSH! Voor meer info kun je ook op de Instagrampagina kijken: @stad_dordt

 

Glow up

Elke vijf weken krijgen de stagiairs van STAD Dordt een nieuw thema. Zo hebben ze vorig jaar een succesvolle barbecue georganiseerd voor nieuwkomers in Dordrecht in de tuin van Het Magazijn. Voor de kerstdagen regelden ze samen met Salon DaVinci en Quiet Drechtsteden dat zestien mensen hun haren hebben kunnen laten knippen in verschillende Dordtse kapperszaken, zodat zij met een ‘glow up’ de feestdagen tegemoet konden gaan. Wat het volgende feestje wordt is nog niet bekend. Eerst is er komende zaterdag het jongerenfeest in Crabbehof.