Actueel

reageer als eerstvr 22 feb 2019

De Albatros gaat thuis voorlezen stimuleren

DORDRECHT – Directeur Suzanne van Burik en Yvonne van den Berg van de Stichting Voorlezen tekenden deze week een samenwerkingsovereenkomst om het voorlezen thuis bij leerlingen van Wereldschool De Albatros te stimuleren. Suzanne is de nieuwe directeur van De Albatros in Wielwijk. De Albatros is daarmee de eerste school in Dordrecht die het project Voorleespret zelfstandig gaat coördineren. (Foto: Thymen Stolk)

Voorleespret is een taalstimuleringsproject van Stichting Voorlezen. Het project vergroot het plezier in (voor)lezen bij de deelnemende kinderen en ouders en het helpt deelnemende ouders zich zekerder te voelen in het voorlezen en het stimuleren van de taalontwikkeling van hun kinderen. De kern van het project is: vrijwillige voorlezers bezoeken een half jaar lang een gezin thuis en lezen wekelijks een uur voor. Suzanne: “Voorleespret is een project dat op onze school zoveel goeds heeft gebracht. We zien bij leerlingen die aan dit project hebben deelgenomen echt een toename van woordenschat en taalbegrip. Ook het plezier in lezen en de liefde voor boeken neemt toe.”

Voorleesvrienden gezocht

Yvonne van den Berg: “We zijn heel blij met de positieve en enthousiaste wijze waarop De Albatros deze nieuwe vorm van samenwerking aangaat. Doordat De Albatros Voorleespret zelf gaat coördineren, kunnen wij starten op een andere school. Op deze manier breiden we het bereik en de resultaten uit.”  Stichting Voorlezen verwacht binnenkort ook met basisschool De Fontein een overeenkomst te ondertekenen. Mensen die Voorleesvriend van Stichting Voorlezen worden, kunnen helpen om Voorleespret voor basisschoolleerlingen mogelijk te blijven maken. Uit een landelijk onderzoek dat RTL Nieuws deze week presenteerde, kwam De Albatros op de vijfde plek van Dordtse scholen qua resultaten op de eindtoets.

 

Op de foto: Directeur van De Albatros, Suzanne van Burik en Yvonne van den Berg van de Stichting Voorlezen ondertekenden deze week een overeenkomst om nog meer te gaan voorlezen bij leerlingen thuis.

Geef een reactie