Actueel

1 reactiezo 18 okt 2020

De Groenste Tuin van Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT – De afgelopen maanden werden de inwoners van Zwijndrecht en Heerjansdam opgeroepen om mee te doen aan de Groenste Tuin-verkiezing. Uit de 56 uitzendingen werden eind september drie finalisten bekend gemaakt. Deze week reikte wethouder Jacqueline van Dongen de hoofdprijs uit aan Nellie en Cor-Hein Slobbe. Dankzij hun ‘groene oase’-tuin zijn zij de winnaar van de verkiezing. 

Nelly en Cor-Hein hebben een prachtige groene tuin aan de Anjerstraat in Kort Ambacht, waar vlinders en andere insecten hun onderdak weten te vinden. In deze tuin zijn er verschillende bloemen en planten geplant, zodat er elk jaargetijde iets in bloei staat. Op de schuur ligt een sedumdak waar veel vogels op af komen. Het echtpaar is bewust bezig met duurzaamheid, onder meer door het gebruik van een regenton voor het begieten van de planten en zonnepanelen op het dak van het huis.

Van de finalisten is Marian Pater met haar ‘eetbare’ tuin als tweede geëindigd. De derde plaatst is voor Trudy en Ronald van den Broek met hun ‘natuurlijke’ tuin. Zij hebben een bon van een tuincentrum ontvangen.

Eén reactie op “De Groenste Tuin van Zwijndrecht”

  1. Frans de Wit schreef:

    Gefeliciteerd, leuk hoor. Wij willen ook al zo lang een tuintje voor de deur, maar door een misrekening is het daar dus nooit van gekomen, stond zelfs op de bouwtekening van ons huis. Maar ja dan werd de straat te smal zijden ze. En aan de overkant zaten de tuintjes er al.

Geef een reactie