ZWIJNDRECHT – Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht sloegen in 1999 de handen ineen om 5000 woningen te bouwen op de grens van beide gemeentes. Nu na 23 jaar is nieuwbouwwijk De Volgerlanden bijna helemaal klaar. De laatste 700 woningen worden momenteel gebouwd in deze populaire VINEX-wijk. Wooncorporaties Rhiant en Trivire bouwen er samen 28 sociale huurwoningen. Dinsdag 14 juni legden beide directeur-bestuurders symbolische de eerste steen.

Waarom De Volgerlanden zo populair is? Daarover vertelt wijkbewoner Anine Wink deze week in Dordt Centraal: https://dordtcentraal.nl/lees-de-krant-online/ Anine woont sinds 2003 in de nieuwe wijk en is bovendien al elf jaar communicatiemedewerker van het project.

De 28 eengezinswoningen die Rhiant en Trivire laten bouwen, zijn verdeeld tussen de zes woonblokken in de wijk en staan dus tussen de koopwoningen. De huurwoningen hebben een oppervlakte van ongeveer 98 vierkante meter, zijn energiezuinig en worden aangesloten op het warmtenet van HVC.

Ron van der Hoek, projectleider bij Rhiant: “Voor het eerst in tien jaar bouwt Rhiant weer nieuwe woningen. Het is een mooie ontwikkeling om bij te kunnen dragen aan de beschikbaarheid van nieuwe woningen. Bijzonder aan dit project is ook, dat de veertien woningen van Rhiant opgeleverd worden met zonnepanelen.”

Ook de veertien huurwoningen van Trivire worden energiezuinig. De woningen worden als sociale huurwoning via Woonkeus verhuurd. De verwachting is dat de inschrijving hiervoor na de zomer start. Zie voor meer informatie: www.rhiant.nl en www.trivire.nl.