Actueel

reageer als eerstvr 22 feb 2019

Derde EP Francesco Daniel

DORDRECHT – In 2014 won Francesco Daniel de finale van de talentenjacht I want ToBe famous. De Papendrechtse singer-songwriter kreeg hierdoor bekendheid en is goed op weg met zijn muziek. Zaterdag 23 februari is de release van zijn derde EP ‘The Lost Boy’ in de Popcentrale.

De inspiratie voor de nummers van de nieuwe EP vond Francesco in Noorwegen. Samen met zijn moeder maakte hij twee weken een roadtrip. Hier werden door zijn moeder, Karin Rits, ook de foto’s gemaakt voor de EP. Op 25 augustus 2018 ging hij de studio in voor opnamen. Voor de tweede keer ging hij de samenwerking aan met producer Nico van Heiningen. Zijn nieuwe werk is kunstzinniger en rustiger dan zijn EP ‘Thoughts of the Puzzle Mind die op 25 maart 2017 in de Popcentrale werd gereleased. De ‘sprookjesachtige’nummers vormen een verhaal en gaan over veranderingen die je doormaakt als je volwassen wordt zonder het kind in je te verliezen. De titelsong van de EP is bijzonder. Francesco zingt een duet met violiste, zangeres en stemactrice Jannemien Cnossen. Zij speelt viool bij de shows van Herman van Veen en haar stem is te horen geweest in de serie Winx Club en in de Disneyfilm Hercules. In 2016 sloegen de twee de handen ineen voor de Papendrechtse Proms van Muziekvereniging Excelsior. Jannemien Cnossen werd enthousiast na het horen van de demo en wilde graag meewerken.

Naast muziek maken schrijft Francesco ook gedichten, theaterstukken en is hij illustrator. Hij is te horen als presentator in het radioprogramma Via Cultura en presenteert bij RTV Papendrecht het televisieprogramma ‘The World of Music’. Er zijn plannen voor nieuwe afleveringen, maar eerst wil hij zich richten op de nieuwe EP. Mogelijk komt er weer een tour en optredens op festivals.

De singer-songwriter zal zaterdag 23 februari starten met een nummer van Thoughts of the Puzzle Mind. Er zijn veel positieve reacties gekomen op deze EP die gaat over autisme, verdraagzaamheid, hoop en liefde. De Autisme Experience organiseerde in het kader van de Nationale Autisme Week op 6 april 2018 een concert die vernoemd werd naar de EP. Een concert waarbij singer-songwriters nummers lieten horen die passend waren bij het thema. De opbrengst kwam ten goede aan de Autisme Experience. Net als met Thoughts of the Puzzle Mind zal de release van The Lost Boy gehouden worden in de Popcentrale. Singer-songwriter Rob van Rij zal het voorprogramma verzorgen. Dit jaar zal er van hem een debuutalbum uitkomen. De entree is gratis. Muziek is voor iedereen. De deuren gaan open om 20.00 uur. Na het optreden is het mogelijk om de EP te kopen.

Kijk voor meer informatie over Francesco Daniel op www.francescodaniel.com . (Foto: Karin Rits)

Geef een reactie