Actueel

reageer als eerstzo 20 jun 2021

DHL gaat dagelijks 200.000 pakjes sorteren op DistriPark Dordrecht

DORDRECHT – In opdracht van DHL Parcel is Hercuton gestart met de bouw van een gloednieuw sorteercentrum op DistriPark Dordrecht. Het terrein beslaat in totaal meer dan tien voetbalvelden (44.000 vierkante meter), waarop voor DHL een sorteercentrum van 15.000 vierkante meter wordt gebouwd. In alle fasen van de bouw, van gebruik van materialen tot en met de exploitatie, is duurzaamheid het uitgangspunt.

Het sorteercentrum voldoet aan de hoogste duurzaamheidsnorm: BREEAM Outstanding. Dat betekent dat er zesduizend zonnepanelen op het dak worden aangebracht, die 1,2 miljoen kWh per jaar opwekken. Hiermee wordt onder meer alle led-verlichting, elektrische voertuigen en de sorteerinstallatie van stroom voorzien. CEO Wouter van Benten van DHL Parcel Benelux: “Wij durven te stellen dat we hier in Dordrecht het groenste sorteercentrum van Nederland realiseren, met de nieuwste sorteertechnologie en veel aandacht voor arbeidsomstandigheden.”

150 nieuwe medewerkers

Het sorteercentrum wordt voorzien van maar liefst 76 laad- en losdeuren, waar iedere dag 200.000 pakketten zullen passeren. Uiteraard levert dit ook de nodige werkgelegenheid op: DHL verwacht 150 nieuwe medewerkers nodig te hebben. Dit tot tevredenheid van wethouder Maarten Burggraaf (Economie): “Dit biedt kansen voor inwoners van Dordrecht en de Drechtsteden die op zoek zijn naar een baan in de logistiek. Net als bij de andere nieuwe bedrijven op DistriPark Dordrecht, gaan we met DHL in gesprek om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk van onze inwoners een kans krijgen op een baan bij dit mooie bedrijf.”

Oktober 2022
Nu de eerste (groene) paal is geslagen, kan de bouw in volle vaart door. Als alles volgens planning verloopt, wil DHL in oktober 2022 de deuren van het gloednieuwe sorteercentrum voor de Benelux openen.  Met DHL en eerder al Crocs Europe B.V, DYLAN Steel Solutions en Elcee, krijgt de invulling van DistriPark Dordrecht steeds meer vorm. De komende periode zal meer bekendgemaakt worden over de resterende kavels in fase 1.

Geef een antwoord