DORDRECHT – Bijna zestig vrijwilligers heeft de Dierenambulance Drechtsteden nu, maar dat zijn er niet genoeg om in drukke periodes met twee, en straks drie, ambulances te blijven rijden. Bram Verwijs en Saskia van Wijngaarden zijn twee van die vrijwilligers. Zij zoeken dertig nieuwe collega’s.

Saskia werkt fulltime in een banketbakkerij én 15 uur per week als vrijwilliger bij de meldkamer en als hulpverlener bij de dierenambulance. Bram is gepensioneerd en werkt er 32 uur (twee nachten en twee dagen) als chauffeur-hulpverlener. Mirjam Addiks is beheerder van Dierenzorgcentrum Louterbloemen, waaronder de Dierenambulance Drechtsteden valt. Zij vertelt dat Dierenambulance Drechtsteden zo’n 29.000 meldingen per jaar verwerkt, en bijna 6.000 keer uitrijdt. Lees in Dordt Centraal van vandaag (ook te lezen via deze website: lees Dordt Centraal online) een interview met de twee vrijwilligers.

Informatieavond

Op 30 mei organiseert Louterbloemen vanaf 19.15 uur een informatieavond voor nieuwe vrijwilligers. Een voorwaarde is dat je minimaal één dienst per week draait. Voor hulpverleners is dat een dag-, avond- of nachtdienst; voor de meldkamer een dienst 4 uur. Daarna volgt een intake en een proefmiddag.