Actueel

reageer als eerstvr 6 dec 2019

Dierenwinkel vecht voor voortbestaan

DORDRECHT – De eigenaren van Dierenwinkel La-Mar Drechtstad moeten woensdag 11 december naar de kantonrechter om sluiting van de zaak te voorkomen. Ze krijgen deze dag steun van vrienden en klanten van hun winkel aan het Admiraalsplein 12. (Foto’s: Thymen Stolk)

Marcella Prins en haar man Marcel openden bijna twee jaar geleden hun winkel in dierbenodigdheden als een franchisebedrijf. Ze verbouwden de winkel, die enorm uitgewoond was. Ze maakten er een schitterende zaak van die als voorbeeld gold voor de andere franchisewinkels van de keten in Nederland.

Rechtszaak

Marcella: “We boden de producten aan die de franchisegever ons opdroeg. We bleken ook gedwongen allerlei reclamecampagnes af te nemen, vaak voor producten die wij helemaal niet wilden promootten. Heel vaak bleek een campagne op het laatste moment veranderd te zijn en dan hadden wij al betaald voor een andere campagne. Met veel gedoe hebben we ons middels een juridische strijd losgemaakt van de franchisenemer. Dankzij een speciale franchise advocaat zijn we in het gelijk gesteld. De zaak heeft ons echter veel tijd en geld gekost waardoor we een betalingsachterstand bij de verhuurder hebben opgelopen.”

Boeterente

Ze vervolgt: “Nu dreigt de verhuurder Multi, die in Dordrecht eigenaar is van Winkelcentrum Wielwijk en Crabbehof, onze huur op te zeggen. Ze wensen geen betalingsregeling te treffen voor de maanden die we niet hebben betaald maar eisen zelfs boeterente over maanden die we wel betaald hebben. De meterkast is tot voor kort niet toegankelijk geweest voor ons zodat we niet konden zien wat ons verbruik was. Dat bleek een forse tegenvaller. Nu zegt Multi dat wij de winkel moeten ontruimen en zo achterlaten als wij hem hebben ingericht. Dat lijkt me irreëel want wij hebben er veel in geïnvesteerd. We hebben geen geld meer voor een advocaat maar hopen dat de rechter meegaat in onze punten waarop Multi ons nu onterecht vervolgd.”

Steun van klanten

Volgens Marcella staan er ook in winkelcentrum Crabbehof twee zaken leeg waar zich een soortgelijk incident heeft afgespeeld. Op de etalageruiten van de dierenwinkel roepen Marcella en Marcel hun klanten op niet online hun dierenbenodigdheden aan te schaffen en ook om hen te steunen in de petitie. Marcella: “Gelukkig hebben al meer dan 200 mensen onze petitie getekend. Er is zeker behoefte aan een dierenwinkel in Wielwijk. We hopen door te kunnen na woensdag.” De winkel is afgelopen in verband met de perikelen op maandag gesloten gebleven; de andere dagen is La-Mar wel open. Woensdag 11 december is de zaak vanwege de rechtszaak gesloten.

 

Foto’s: Met teksten als ‘Wij hebben u nodig voor ons voortbestaan binnen de wijk’ en ‘Vergeet dat internet toch kom zien, ruiken en beleven’ hebben de eigenaren van Dierenwinkel La-Mar op het Admiraalsplein het winkelend publiek om steun gevraagd.

 

 

 

Geef een reactie