DORDRECHT – Het Dordts Wintercircus Royal krijgt een PETA Compassionate Action Award, omdat het het eerste, en vooralsnog enige, circus in het land is dat een duidelijke regel heeft tegen het gebruik van dieren in zijn voorstellingen. Nederland verbood in 2015 het gebruik van wilde dieren in reizende shows, maar veel circussen gebruiken nog steeds huisdieren, waaronder paarden en honden. De dierenrechtenorganisatie hoopt dat andere circussen het voorbeeld van het Dordtse circus volgen “Wij zijn er trots op dat we staan voor menselijk vermaak zonder uitbuiting van dieren”, reageert Tonie Teuteberg, circus directeur van Dordts Wintercircus Royal. (Foto: PETA)

Dieren die in circussen worden gebruikt, brengen hun leven door in kooien of aanhangwagens, als ze niet worden gepest om verwarrende trucs uit te voeren, stelt PETA. ‘Ze ondergaan vaak mishandeling, worden blootgesteld aan stress en worden natuurlijk gedrag ontzegd. Tijdens World Vegan Month (november) kunnen bezoekers 10 euro korting krijgen bij Dordts Wintercircus Royal met de code ‘PETA’.’

Wintercircus Royal geeft van 22 december tot en met 7 januari voorstellingen in de tent op het Plein van Europa in Dordrecht.

 

Foto: Wilde dieren zijn al acht jaar verboden in het circus, maar wat PETA betreft gaat dat voor alle dieren gelden.