Actueel

reageer als eerstma 16 apr 2018

Dikke pret in Ouwehands Dierenpark Rhenen

DORDRECHT – Een dagje dierentuin. Voor de één is zo’n uitje vanzelfsprekend, maar voor een ander totaal niet. De High Five Foundation wil dat alle kinderen kunnen genieten van een onbezorgd dagje weg, dus ook de kinderen waarvan de ouders zijn aangesloten bij de Voedselbank. Zaterdag vertrok een grote groep kinderen en 42 vrijwilligers in maar liefst drie bussen naar Ouwehands Dierenpark Rhenen.

De High Five Foundation organiseert vijf projecten per jaar, speciaal voor deze kinderen. “We worden er zo blij van als we die kinderen zien stralen”, vertelt oprichtster Judith Holster. “Als de uitnodigingsbrieven aan de kinderen worden uitgedeeld, wordt er al gezegd ‘dat zijn die leuke mensen van die handjes’. Dat is waar we het allemaal voor doen, kinderen blij maken en laten genieten.”

Het hoogtepunt van zaterdag waren de reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya. De meeste lol hadden de kinderen misschien wel bij RavotAapia, Europa’s grootste overdekte speeljungle. Hier konden de kinderen als aapjes langs de touwen en door de loopbruggen klauteren en uitkomen in de wiegende nesten van de wevervogels. Bij de otters, die maar wat graag in water spelen, konden ze naar hartenlust hun gang gaan; spelen op het vlot of in het piratenschip. Ze lachten en klommen wat af. Met een nat pak en een tevreden gevoel gingen ze de bus weer in.

Geef een reactie