DORDRECHT – Donald Pols, directeur van Milieudefensie dat de Klimaatzaak won tegen Shell, is gastspreker op de tweede Dordtse Klimaattop op zaterdag 8 oktober. Het gaat deze middag over nu en de toekomst: wat is de stand van zaken? Doen we genoeg? En vooral: wat kunnen we zelf lokaal doen? (Foto: Milieudefensie)

Als directeur van Milieudefensie werkt Pols aan ‘klimaatrechtvaardigheid’: het noodzakelijke ambitieuze klimaatbeleid slaagt alleen als het eerlijk en sociaal is. Na de door Milieudefensie gewonnen Klimaatzaak tegen Shell is Pols meer dan ooit klimaatoptimist. Ook licht wethouder Duurzaam Tanja de Jonge toe wat de stad van dit college en deze gemeenteraad mag verwachten op het gebied van duurzaamheid. Daarop reageren Willy Verbakel (Drechtse Energie), Jan Willemsens (landbouwer en voorzitter LTO Dordrecht, Voedsel Dichtbij), Jeroen Put (voorzitter Dordrechtse Ondernemers Vereniging, directeur Cirkellab) en Anneke van Veen (adviseur klimaatadaptatie, Stichting De Stad). En er is ruimte voor vragen uit en discussie met de zaal. Verder presenteren enkele organisaties zich. Er is muziek van het Dordtse Babel.

Aanmelden

De Klimaattop wordt dit keer georganiseerd door Platform Duurzaam Dordrecht en vindt van 14.00 tot 17.00 uur plaats in de Biesboschhal aan de Maasstraat 11. De toegang is gratis. Inloop vanaf 13.30 uur. Graag aanmelden via www.platformduurzaamdordrecht.nl/agenda.

 

Op de foto: Donald Pols met de uitspraak van de Klimaatzaak tegen Shell.