Actueel

reageer als eerstdo 1 apr 2021

DLTC-Thialf speelt met nieuwe baan in op padel-hype

DORDRECHT – In het hele land schieten ze als paddenstoelen uit de grond: padelbanen (klemtoon op ‘del’). De sport die een combinatie is van tennis en squash neemt een enorme vlucht. Logisch dus dat er in de vernieuwing van het tennispark van de (nieuwe) fusieclub DLTC-Thialf aan de Nieuweweg plaats werd ingeruimd voor een padelbaan. Deze is nu klaar voor gebruik. Maandag werd er de eerste partijtjes op gespeeld. (Foto: Thymen Stolk)

In Zuid-Amerika wordt de padelsport al langer en op brede schaal beoefend, vertelt Marc ter Haar, één van de leden van de Dordtse tennisclub die zich heeft opgeworpen als lid van de recent ingestelde padelcommissie van DLTC-Thialf. “Vanuit daar is het overgewaaid naar Spanje, waar het inmiddels met vier miljoen beoefenaars na voetbal de tweede sport van het land is. In ons land is het nu ook een hype en zie je overal nieuwe binnen- en buitenbanen verschijnen.” Op het tennispark in Dordrecht wordt een ‘all weather’-buitenbaan aangelegd.

Wanden

Wat padel zo populair maakt, weet Ter Haar wel. “Zeker tennissers, maar eigenlijk de meeste mensen wel, krijgen deze sport snel onder de knie. Je kunt de bal langer en gemakkelijker in het spel houden en op elk niveau starten. Rond de baan staat aan de achterkanten een glaswand en aan de zijkanten een hekwerk. Het spel gaat gewoon door als de bal, een lichtere tennisbal, via de wand terug stuitert. Het racket dat wordt gebruikt lijkt op een beachball-batje, maar dan met gaten voor minder luchtweerstand. De puntentelling werkt hetzelfde als bij tennis. Bij de toppers heb je ook enkelspel, maar wij gaan alleen dubbelen.”

Toernooien en competities

De club neemt de nieuwe aanwinst deze week in gebruik. Eerst zijn er kennismakingslessen voor de leden, binnenkort volgen ook introductiedagen voor niet-leden, is het plan. “We inventariseren eerst met een enquête hoe groot de animo onder onze eigen leden is”, zegt Ter Haar. “We gaan ook clinics organiseren, 10 april is de eerste. Die was heel snel volgeboekt. Uiteindelijk willen we ook toernooien gaan organiseren en aan competities meedoen. Afhankelijk van de vraag bekijken we nog hoe we het met abonnementen gaan doen: alleen werken met combi-abonnementen of opsplitsen in tennis- en padel-abonnementen.”

 

Geef een antwoord