DORDRECHT – Zowel Dordt Centraal als DC Vakkleding zijn het jaar 2022 vernieuwend en ambitieus ingegaan. De reclameafdeling van Dordt Centraal beschikt sinds kort over een grootformaat printer die een scala aan nieuwe mogelijkheden biedt. DC Vakkleding beschikt na een verbouwing van enkele maanden nu over een prachtige, ruim gesorteerde showroom over twee verdiepingen. En deze week gaat de gloednieuwe, gebruiksvriendelijke website en webshop www.dcvakkleding.nl live.

De Roland TrueVis SG2-640 Printer/Cutter is een indrukwekkend apparaat. Qua mogelijkheden, maar ook qua formaat. Dankzij de hulp van ABC Den Hartog Verhuizingen werd hij vorige week veilig en vakkundig in de reclamestudio aan de Toermalijnring van Dordt Centraal afgeleverd. De grootste versie uit de Roland SG2-serie kan tot een breedte van 1.625 mm veel verschillende materialen printen met verbluffende printkwaliteit: pvc (voor spandoeken), print- en wrapfolies en papier. Hij gaat veel gebruikt worden voor het printen van stickers en folie voor (auto)belettering, waarin Dordt Centraal steeds meer opdrachten krijgt. Ook de logo’s voor kleding voor de klanten van DC Vakkleding worden met deze printer geprint en gesneden op een ander soort folie. Deze zogenaamde transfers worden vervolgens in eigen studio op de kleding gedrukt. Door de uitstekende kwaliteit van deze transfers kan de bedrukte kleding tot 60 graden gewassen worden.

Eigen ontwerp

Verder kan de Roland als plotter (snijder) gebruikt worden bij het ontwikkelen van de teksten en logo’s op de gewenste kleur folie. In de studio van Dordt Centraal worden hiervoor de ontwerpen gemaakt. Die worden vervolgens in her programma van de printer geüpload, waarna deze ze kan printen. Kijk eens op de Instagram van DC Reclame voor enkele voorbeelden van beletteringen die recent zijn gedaan. ABC Den Hartog Verhuizingen leverde samen met de printer ook een grootformaat lamineermachine af. Daarmee kan een extra beschermende laag worden aangebracht op de prints, waardoor deze nog beter bestand zijn tegen de invloed van weer en licht.

Twee etages showroom
In de laatste maanden van 2021 is er keihard gewerkt aan een nieuwe showroom van DC Vakkleding aan de Toermalijnring 1200 op het Dordtse bedrijventerrein Dordtse Kil 3 (vlakbij de Makro). Waar tot nog toe alleen de eerste etage in gebruik was als showroom, is ook het voormalige magazijn op de begane grond nu onherkenbaar omgetoverd in een prachtige showroom voor de bedrijfskleding. Op de begane grond is de uitgebreide collectie werk/veiligheidskleding, veiligheidsschoenen en PBM’s te vinden. Op de eerste etage is extra ruimte ontstaan voor de zorgkleding en representatieve/horecakleding. Deze is, uiteraard rekening houdend met de coronamaatregelen, open voor business-to-businessverkoop. De vakkundige verkopers staan klaar om meer te vertellen over het aanbod en de mogelijkheden. Bijvoorbeeld over de al eerdergenoemde mogelijkheid om het bedrijfslogo op de kleding te laten drukken. Door de gebruikte techniek is het mogelijk deze kleding met logo op 60 graden te wassen, in plaats van de gangbare 40 graden. De logo’s laten borduren is overigens ook een optie. Natuurlijk zijn er ook ruime paskamers aanwezig. Parkeren kan gratis voor de deur.

Dcvakkleding.nl
Terwijl er hard werd gewerkt aan de nieuwe showroom is er achter de schermen veel werk gemaakt van de webshop van DC Vakkleding. Deze week gaat www.dcvakkleding.nl live. Hier is per branche een duidelijk en compleet overzicht te vinden van de producten die DC Vakkleding in huis heeft. Aan de webshop is een gebruiksvriendelijk bestel- en administratieprogramma gekoppeld. Bedrijven kunnen hier hun eigen ‘bestelomgeving’ creëren voor hun medewerkers, wat veel werk en administratie scheelt. Natuurlijk is het ook mogelijk om producten in de webshop te bestellen en op te halen in de showroom. Liever bezoek van DC Vakkleding op locatie? Dat kan ook. DC Vakkleding beschikt namelijk over een mobiele showroom die bij bedrijven of organisaties voor kan rijden voor (kleding)advies op maat. Eerst meer weten? Kijk op de website of bel met DC Vakkleding, tel. 078-6170868.