Actueel

reageer als eerstzo 1 aug 2021

Dordt zoekt Klimaatburgemeester

DORDRECHT – Wie wordt de Klimaatburgemeester van gemeente Dordrecht? Op 28 oktober start de allereerste Nationale Klimaatweek. In die week, die loopt tot en met 5 november, laat de overheid zien wat er in Nederland allemaal al gebeurt, maar ook wat er nodig is om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is op zoek naar Nederlanders die zich al inzetten voor een beter klimaat. Ook de gemeente Dordrecht zoekt actieve klimaatverbeteraars en een Klimaatburgemeester.

Op de eerste dag van de Nationale Klimaatweek (NKW) wordt de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortgang van de uitvoering van het Klimaatakkoord. Tijdens de NKW vraagt het ministerie op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land al gebeurt aan klimaatverbeteringen. Aangesloten Klimaatpartners, bedrijven en organisaties en gemeenten zullen in de Klimaatweek van zich laten horen. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat.
Het Ministerie roept Nederlanders op mee te doen aan de week en zoekt voor alle gemeenten in Nederland een Klimaatburgemeester. Iemand die zich inzet voor een beter klimaat door zijn eigen levensstijl aan te passen. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van je huis laten isoleren, tot minder voedsel verspillen. Ben je juist een klimaatactie gestart met de buren in de straat of wijk? Of ken je iemand? Geef deze op via: www.iedereendoetwat.nl/NKW

Geef een antwoord