DORDRECHT – De eerste editie van de Nationale Calisthenics Dag vindt op zaterdag 18 september plaats. Een dag waarop de sport calisthenics centraal staat. De Nationale Calisthenics Dag wordt georganiseerd door calisthenics expert Jason Bonam. Hij heeft in samenwerking met andere partijen een aanzienlijke bijdrage geleverd voor het verspreiden van de sport in Nederland en de bouw van vele calisthenicsparken.

Voor de Nationale Calisthenics Dag werkt Jason Bonam op landelijk niveau samen met verschillende gemeenten, jongerenorganisaties, buurtsportcoaches en calisthenics-atleten die in hun stad of wijk geïnteresseerden in beweging gaan brengen op 18 september. Wat Jason betreft wordt de Nationale Calisthenics Dag een jaarlijks terugkerend evenement. Hij doet daarom een oproep aan alle calisthenics-trainers/-atleten om in een calisthenics-park in hun woonplaats een activiteit te organiseren op 18 september. Hoe meer parken er in beweging zijn hoe beter.
De Nationale Calisthenics Dag start om 09.30 uur met de Nationale Calisthenics Workout te volgen via tv zender RTV7 (KPN en ZIGGO). De kijkers kunnen meedoen met de work-out die bestemd is voor beginners maar ook voor gevorderden. Vanaf 13.00 uur vinden er allerlei activiteiten plaats in verschillende steden in de calisthenics-parken in onder meer Dordrecht, Utrecht, Ommen, Eindhoven, Waalwijk, Maarssen, Rotterdam en nog veel meer andere steden. Meer informatie: op de site van Stichting Jong Zwijndrecht of de Facebookpagina Calisthenics Project. Aanmelden voor de verschillende activiteiten (of algemene informatie): calisthenicsprojectnl@gmail.com.

Het doel van de Nationale Calisthenics Dag: meer mensen, jong en oud, betrekken bij de sport. Het bevorderen van sport- en beweeggedrag onder de doelgroep. Het verhogen van sportdeelname op nationaal niveau. Verspreiding van de sport op nationaal niveau. Eén beweeg moment creëren waaraan iedereen mee kan doen. Kennismaking met de sport en kennis delen met betrekking tot calisthenics. De Nationale Calisthenics Dag is een initiatief van Jason Bonam (CEO van Calisthenics Training Centre) in samenwerking met Stichting Jong Zwijndrecht en mede mogelijk gemaakt door de Krajicek Foundation, Johan Cruyff Foundation, Sociaal Werk Nederland, Ministerie van Volksgezondheid, Sport en Welzijn en de Postcode loterij.