Actueel

reageer als eerstza 18 sep 2021

Dordtenaren houden vriendenmiddag Tent of Nations

DORDRECHT – Drie Dordtse dominees (Riet Boogaard, Thea Bouwman en Jasper van Schaik) organiseren samen met Jan van der Steen, een Vriendenmiddag voor de Tent of Nations. De vier bezochten de boerderij met deze naam in Bethlehem en waren zeer onder de indruk. Riet: “De Tent of Nations is een boerderij met vredesproject van de Palestijns-christelijke familie Nassar. De combinatie Palestijns en christen is een lastige, zeker in het gebied waar zij wonen en er voortdurend dreiging is. En dat terwijl de familie de Tent of Nations juist oprichtte om vrede tussen de mensen te stimuleren.”

De Dordtse dominee vervolgt: “De familie Nassar zet zich op een geweldloze en creatieve manier in onder het motto “Wij weigeren vijanden te zijn”. Dit motto staat in meerdere talen op een grote steen bij de ingang. Daarnaast probeert de familie hun frustratie telkens weer om te zetten in positieve acties, in daden van hoop. De familie leeft en werkt al decennialang onder moeilijke omstandigheden en voortdurende bedreiging van landonteigening door de Israëlische autoriteiten.

Het afgelopen jaar was de familie Nassar extra kwetsbaar omdat er vanwege Corona geen buitenlandse vrijwilligers konden komen. Aanvallen, vernielingen en bedreigingen zijn toegenomen, tot brandstichting toe, waarbij recent ruim 1.000 fruitbomen in vlammen zijn opgegaan. Desondanks gaat de familie dóór, en wij willen hen steunen en ons laten inspireren door hun levenshouding.”

Op zaterdagmiddag 25 september is er behalve in Dordrecht ook op 20 andere plekken in Nederland een Vriendenmiddag Tent of Nations. In Dordrecht komen de vrienden samen in de Andreaskerk aan de Jacob van Heemskerckstraat 19. Geïnteresseerden zijn tussen 14.00 en 16.30 uur van harte welkom!

Het wordt een inspirerende en dynamische bijeenkomst met bijdragen van Daoud Nassar (Tent of Nations) en Carolien Roelants (Midden-Oosten expert en journalist), een korte film over de invloed van Corona in Bethlehem, ontmoeting in kleine groepjes, creativiteit en een solidariteitsactie. Meer informatie en een overzicht van alle 21 locaties is te vinden op www.tentofnations.nl Aanmelding is verplicht en kan via [email protected].

 

 

Geef een antwoord