Actueel

reageer als eerstwo 22 jan 2020

Dordts Songfestival

DORDRECHT – Liefhebbers van het Songfestival opgelet. Op vrijdag 15 mei organiseert Dordrecht Pride in Bibelot een Dordts Songfestival. Lennart Lenskens van Dordrecht Pride: “Het wordt een hele happening! Een Dordts feestje met natuurlijk elementen van het Europees Songfestival zoals een spannende voting en een green room.” De kaartverkoop start midden februari.

Het Dordtse Songfestival is een initiatief van Dordtenaren Samantha de Vogel en Wally Tonkes die al maanden met de voorbereidingen van het festival bezig zijn. Lenskens kwam in contact met de twee en besloten werd om de organisatie samen op te pakken en er Dordrecht Pride evenement van te maken. “Met Dordrecht Pride wilden we al langere tijd ‘iets’ met het Songfestival doen. Dit initiatief sluit natuurlijk fantastisch aan bij deze wens.” De initiatiefnemers willen met een Dordts Songfestival amateurzangers een podium bieden. Voor de winnaar ligt een optreden op het Dordrecht Pride festival, op zaterdag 5 september, in het verschiet. “Voor een amateurzanger is dat natuurlijk waanzinnig, een optreden op een festival.”

Op het Dordtse Songfestival strijden zo’n twintig deelnemers met bekende songfestivalliedjes om de bokaal. De Dordtse zangers en zangeressen, die uitkomen voor een Dordtse wijk, worden begeleid door een live bigband. Ook treden er twee koren op. Inmiddels zijn er al zo’n zeventien deelnemers. Voor enkele songfestivalnummers worden nog zangers gezocht. Alle informatie hierover is te vinden op de Facebookpagina Dordts Songfestival. “Om alvast in de stemming te komen wordt voorafgaand aan het evenement een songfestival-pubquiz georganiseerd waaraan iedereen mag deelnemen.” Voor de grootste songfestival-kenner is een mooie Dordtse prijs. Lenskens ziet in ieder geval al uit naar het spektakel in Bibelot. “Het wordt echt heel leuk en spannend natuurlijk. Tijdens een spannende crowd-voting vanuit de zaal wordt er regelmatig overgeschakeld naar de speciaal ingerichte ‘green room’ waar de Dordtse artiesten met spanning de uitslag afwachten. Ook een vakjury levert punten.”

De kaartverkoop via Bibelot start medio februari. Kaarten kosten 10 euro per stuk.

Geef een reactie