DORDRECHT – Op zaterdag 3 juni is de tweede editie van het Festival Cultuur op de Hoek. Dordtse amateurkunstverenigingen krijgen die dag een podium in de (binnen)stad. Er zijn optredens, workshops, open huizen en een expositie. Een mooie manier om kennis te maken met de vele verenigingen die Dordt rijk is. Wethouder Rik van der Linden opent om 11.00 uur het festival op het Scheffersplein. Dit cultuurfestival is gratis toegankelijk voor iedereen. (Foto: Danny van der Weck)

Bekende en minder bekende namen staan tussen 11.00 en 17.00 uur op de drie podia in de binnenstad en op het podium van de Kunstkerk. Geniet op één van de terrassen op het Scheffersplein van Concertband Prins Willem van Oranje, Phil’s BigBand, Muziekvereniging Pro Patria, Machar, JD’s Bigband (foto) en De Donuts. Op de Visbrug staan Drechtstad Muziekvereniging, de Orchest Vereeniging, Jong Jubal, Inter Amicos en Spotlight Orchestra geprogrammeerd. De Drumfanfare KNA, Jong Jubal Drum & Bugle Corps, Werelddansdansvereniging Machar, BigBand Swing Express, DansOrkestDordrecht en Toonkunstkoor Dordrecht zijn te horen en te zien op het Vrieseplein. Bij de Kunstkerk staan Dordtse Dames en Heren, Merwe’s Oratorium vereniging, Soulshine en VHA mass choir en Gemengd koor Orpheus Ensemble. De dansers van Machar nodigen iedereen uit om mee te doen, dus trek makkelijke schoenen aan!

Multi Painting
De Dordtse Amateurfotografen (DAF) hebben een expositie ingericht in de Blauwe Kamer van de Stadsbibliotheek (Groenmarkt 153). De leden en docenten van Schilder- en Tekenvereniging Studio 76 gaan samen met voorbijgangers een paar mooie grote schilderijen maken in de Vriesestraat (hoek Lenghengang). Iedereen kan een kwast pakken en meedoen aan deze Multi Painting-activiteit.

Open Huizen
Een aantal verenigingen heeft deze dag ook zijn locatie opgesteld voor bezoek. Iedereen is welkom om te komen kijken bij Merwe’s Oratorium Vereniging, Jubal en Studio 76.

Programma

Het complete, actuele programma en meer informatie over de deelnemers en de Open Huizen is te vinden op www.cultuuropdehoek.nl. Cultuur op de Hoek wordt georganiseerd door ToBe Projectbureau in opdracht van de Gemeente Dordrecht.