Actueel

reageer als eerstma 29 jun 2020

Dordtse fotograaf zoekt ‘omdenkers’ voor zomerproject

DORDRECHT – Door de coronamaatregelen gaat voor veel mensen de geplande zomervakantie naar het buitenland niet door. Zij gaan niet op reis of blijven in eigen land. De Dordtse fotograaf Melissa Muilwijk reist deze zomer door Nederland op zoek naar unieke verhalen van de ‘omdenkers’. Melissa zoekt de deelnemers op voor een sessie van twee tot drie uur, waarin zij niets anders hoeven te doen dan wat ze die dag toch al van plan waren. (Foto: Melissa Muilwijk)

“Als gezins- en vakantiefotograaf leg ik het leven vast zoals het is”, vertelt Melissa. “Ik kom bij gezinnen thuis voor een reportage of ga één of twee dagen met ze mee op vakantie om samen met hen herinneringen te maken. Maar deze zomer is zo anders dan anders. Dat unieke wil ik vastleggen in een project. Daarom zoek ik gezinnen die een creatieve draai geven aan deze zomervakantie. Die op een bijzondere manier toch op vakantie gaan bijvoorbeeld. Zo hoorde ik van een gezin dat met de bakfiets door het land gaat trekken. Maar het kunnen ook mensen zijn die hun vrije dagen gaan inzetten voor vrijwilligerswerk, die hun huis gaan verbouwen of de tegenvaller van de gemiste vliegreis op een andere manier hebben ‘omgedacht’.”

Fotoreportage als dank
Van elke reportage gaat Melissa gaat twee of drie foto’s gebruiken voor een project. Welke vorm dat krijgt, een boek of een expositie, weet zij nog niet. “Ik kijk eerst hoe het zich ontwikkelt en hoeveel mensen zich aanmelden. Zij krijgen als dank voor hun medewerking een mooie reportage.” Aanmelden kan via de site van Melissa: www.melissamuilwijkfotografie.nl/de-omdenkers. De fotograaf gaat de reportages maken in juli, augustus en eventueel september.

Geef een reactie